Afbeelding

Actie Soroptemisten levert 1330 euro voor Blauwe Anemoon

Algemeen 253 keer gelezen

GORINCHEM • De Soroptimistclub Merwekring heeft een wijnverkoopactie gehouden, waarmee 1330 euro bijeen is gebracht voor het inloophuis De Blauwe Anemoon in Gorinchem. 

Dit huis is speciaal ingericht voor mensen met kanker, die er met hun naasten contacten kunnen leggen met anderen, die met eenzelfde situatie worden geconfronteerd.

Voor het verwerken van de boodschap dat iemand kanker heeft, is er een warme, gezellige en veilige omgeving, waar mensen tot zichzelf kunnen komen. Waar ze mensen ontmoeten die in een gelijksoortige situatie verkeren.

De In De Blauwe Anemoon aanwezige gastvrouwen zijn er niet alleen om te luisteren, maar ook om activiteiten te organiseren, die afleiding bieden. Creatieve workshops, ontspanning, inspanning als fietsen en wandelen, koken of gewoon informatieve bijeenkomsten. De bezoekers van de locatie betalen een kleine bijdrage. Maar het meeste benodigde geld is afkomstig van fondsen, sponsors en particulieren.

De Soroptomistclub Merwekring uit Gorinchem en omgeving heeft om geld te genereren een wijnverkoopactie georganiseerd. De wijn werd gereduceerd ingekocht bij Wijnhandel Ouwerkerk in Arkel en tegen een meerprijs verkocht. Het verschil in prijs kwam geheel ten goede aan het inloophuis De Blauwe Anemoon aan de W. de Vries Robbéweg 1 in Gorinchem.  

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 43 minuten geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden