Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De A15 zoals die er vaak uitziet; met file.
• De A15 zoals die er vaak uitziet; met file. (Foto: Pieter van den Berg)

Tracébesluit A15 Papendrecht-Sliedrecht ondertekend

  •   1056 keer gelezen

PAPENDRECHT • Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft op woensdag 12 september het tracébesluit (TB) en het saneringsplan voor de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht ondertekend. De plannen, inclusief bijlagen, liggen vanaf vandaag tot en met woensdag 24 oktober ter inzage.

Minister Van Nieuwenhuizen: "Dit een mooie stap voor de aanpak van de files op deze snelweg die veel gebruikt wordt voor het goederenvervoer tussen de haven van Rotterdam en Duitsland. Het verkeer op de A15 krijgt tussen Papendrecht en Sliedrecht meer ruimte. Dit is niet alleen goed voor de doorstroming, maar ook goed voor de bereikbaarheid van de Drechtsteden."

Vergroten capaciteit A15
Rijk en regio werken samen aan dit project. Door de realisatie van een derde rijstrook vergroten we de capaciteit van de snelweg A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht. Dat zorgt voor een betere doorstroming op de A15 als goederencorridor tussen de haven van Rotterdam en het achterland. Ook vermindert het sluipverkeer over regionale en lokale wegen in met name Papendrecht en Sliedrecht.

Extra rijstrook
Om de doorstroming te verbeteren, komt op de noordbaan tussen de aansluiting Sliedrecht-West en Papendrecht-N3 een extra rijstrook die functioneert als weefvak. Dit is een wegvak waarin het in- en uitvoegen is gecombineerd. Op de zuidbaan tussen de aansluitingen Papendrecht-N3 en Sliedrecht-Oost legt Rijkswaterstaat een permanente derde rijstrook met vluchtstrook aan. Dit gebeurt deels in de middenberm en deels in de zijberm tussen de weg en het geluidsscherm. In het tracébesluit staat in detail hoe de uitbreiding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht eruit komt te zien.

Het tracébesluit, saneringsplan en de bijlagen zijn in te zien bij onder meer de gemeente Papendrecht (gemeentehuis, Markt 22, Papendrecht). De stukken zijn ook in te zien via de website www.platformparticipatie.nl/a15papendrechtsliedrecht.

Van 13 september tot en met 24 oktober kan men in beroep gaan tegen het tracébesluit en/of saneringsplan bij de Raad van State.

De realisatie van het project start in 2020 en in 2021 zijn de extra rijstroken naar verwachting gereed.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }