Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Politie

Politie zoekt getuigen aanvaring op de Lek bij Streefkerk

  •   1883 keer gelezen

STREEFKERK • In het kader van het onderzoek naar de aanvaring op de Lek tussen twee speedboten en de funtubes die zij voortsleepten op 1 juli op zoek naar getuigen.

Bij de aanvaring op zondag 1 juli raakten vier mensen gewond. Die middag voeren twee speedboten met daarachter een funtube, een opblaasbaar attribuut, over de Lek. Tussen Streefkerk en Bergstoep raakte rond 13:30 uur één van de funtubes in de vorm van een bank, een andere speedboot. Beide boten voeren richting Utrecht.

De klap was zo groot, dat de vier opvarenden van de funtube te water raakten. Een 12-jarige jongen uit Zoetermeer, twee jongens (14 en 18) uit Nootdorp, en een 24-jarige vrouw uit Voorburg raakten zwaargewond. De opvarenden van de speedboten en de andere funtube bleven ongedeerd. De jongens en de vrouw zijn nog herstellende en de impact dat het ongeval op hen heeft is groot.

Getuigen
Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang en de politie spreekt graag met getuigen. Het was die zondagmiddag druk op en rond het water. Degenen die getuige van het ongeval zijn en nog niet met de politie hebben gesproken of andere informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }