Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Staatssecretaris Tamara van Ark en Verheij'ers Paul Wervenbos, Daniël de Bruin en Arie in 't Veld.
• Staatssecretaris Tamara van Ark en Verheij'ers Paul Wervenbos, Daniël de Bruin en Arie in 't Veld. (Foto: Verheij Groenzorg)

Staatssecretaris Van Ark bezoekt Verheij Integrale Groenzorg in Sliedrecht

  •   896 keer gelezen

SLIEDRECHT • Staatssecretaris Tamara van Ark (VVD) bracht maandag een bezoek aan Verheij Integrale Groenzorg in Sliedrecht.

De kersvers gestarte staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid woonde bij Verheij een loonwaardemeting bij, in het kader van haar plannen om het voor ondernemers makkelijker te maken mensen met een beperking in dienst nemen en te houden. Om dit thema in de praktijk te zien kwam de staatssecretaris op werkbezoek bij Verheij.

Staatssecretaris Van Ark maakt zich sterk voor invoering van loondispensatie in de Participatiewet. Daarmee wil de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid eraan bijdragen dat op termijn ruim 200.000 mensen met een beperking aan het werk gaan.

Eind maart verstuurde zij hierover een brief naar de Tweede Kamer. Nu zijn er meerdere regels voor werkgevers als er mensen bij hen komen werken die door een arbeidsbeperking niet het minimumloon kunnen verdienen. De staatssecretaris wil deze regels versimpelen. 

De staatssecretaris was zeer benieuwd naar de ervaringen van Verheij met medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }