Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Lisanne Addink met de Molenshopper.
• Lisanne Addink met de Molenshopper.

Wethouder duurzaamheid ontvangt eerste Molenshopper

  •   keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Lisanne Addink-Dölle, oprichter en eigenaar van het Nieuw-Lekkerlandse upcyclebedrijf VerdraaidGoed, overhandigt op donderdag 25 augustus het eerste exemplaar van de Molenshopper aan Dirk Heijkoop, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Molenwaard.


De overhandiging vindt plaats in het Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt in Groot-Ammers.

De Molenshopper is een duurzame tas die speciaal voor de Alblasserwaard is ontworpen. Bijzonder is, dat hij is gemaakt van restmateriaal van de productie van reclamedoeken en banners. Het materiaal komt van reclamebedrijf Esbi uit Bleskensgraaf. De ontwerpers van VerdraaidGoed hebben een eigentijds ontwerp gemaakt, dat op het restmateriaal wordt gedrukt. Op deze manier wordt een flink deel van het productieafval omgezet in een hoogwaardig nieuw product; de Molenshopper. 

Nieuw jasje
De (internationale) bezoekers van de molens in de Alblasserwaard gaan graag naar huis met een souvenir. Nu zijn dat vooral nog de traditionele producten zoals kaas, tulpen, Delfts Blauwe molentjes en klompen. VerdraaidGoed heeft speciaal voor deze bezoekers een nieuw souvenir ontworpen. De Delfts Blauwe wolkenlucht in combinatie met het strakke silhouet van vijf molens op de tas, zorgen voor een traditioneel gevoel, maar dan met een moderne uitstraling.

Mens en milieu
De tassen wordt gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij een kans om te leren, werkervaring op te doen en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor is de tas niet alleen praktisch en origineel, maar draagt ook bij aan mens én milieu.

Vanaf 25 augustus zal de Molenshopper onder andere te koop zijn bij de Souvenirshop van de molens van Kinderdijk, Korenmolen de Regt in Nieuw-Lekkerland, Booij Kaasmakers Boerderijwinkel in Streefkerk, Streekcentrum Ooievaarsdorp in Groot-Ammers, Streeknatuurcentrum in Papendrecht en in de webshop van VerdraaidGoed. De prijs bedraagt 17,50 euro.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier