Afbeelding

Opening vernieuwd kunstgrasveld De Zwerver

Sportt 112 keer gelezen

KINDERDIJK • Het gerenoveerde kunstgrasveld van De Zwerver wordt zaterdag 27 augustus om 13:00 uur officieel geopend door burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard.

De vervanging van de toplaag van het kunstgrasveld stond al langere tijd op de agenda van de club. De kwaliteit van de toplaag verslechterde snel door het intensieve gebruik van het veld. Dat bracht ongemakken met zich mee variërend van blessures tot soms weigering van spelers om er nog op te willen spelen. "Niets doen was geen optie omdat dit de continuïteit van de club in gevaar zou gaan brengen", aldus de secretaris Geerling van De Zwerver.

Scherpere eisen
Het bestuur zette in 2015 in op realisatie tijdens de zomerstop van 2016. Geerling: "Aanvankelijk trad veel vertraging op bij de noodzakelijke verlenging van het huurcontract met Woningbouwvereniging (WBV) Nieuw-Lekkerland. Deze kreeg te maken met veel scherpere eisen van het ministerie aangaande 'commerciële verhuur'. Het sportpark De Schans valt ook onder deze definitie. Mede dankzij voortreffelijk meedenkende en meewerkende vrijwilligers van de club en bij de WBV is het huurcontract eind mei 2016 toch met 10 jaar verlengd."

Slecht weer
In zeer korte tijd kwam de verdere financiering rond, waarna opdracht aan de aannemer kon worden gegeven. Het verwijderen van het oude veld en de aanleg van de nieuwe grasmat hebben enige weken in beslag genomen. De planning werd nagenoeg gehaald ondanks enige uitvaldagen wegens slecht weer.

Er was op de Schansweg een voortdurend wisselend beeld te zien van o.a. opgerolde stroken van de oude mat die hoog opgetast lagen, enorme vrachtwagens die dit op kwamen halen, grote zandsilo's die werden geplaatst, de uitrol van de nieuwe mat die vervolgens vakkundig op maat werd gesneden en de aanvoer van 1000 kilo zakken met rubber infill.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden