• Simply Green was in 'eigen huis' opnieuw ongenaakbaar. (foto: Peter Verbeek)
• Simply Green was in 'eigen huis' opnieuw ongenaakbaar. (foto: Peter Verbeek)

Simply Green én Red Dream schitteren in Meerkerk

Sport 800 keer gelezen

MEERKERK • Simply Green heeft historie geschreven tijdens Tractorpulling Meerkerk. Voor de vierde keer op rij won het team uit Molenaarsgraaf de strijd in de Supersport 4,5 ton en dat was niet eerder gebeurd. Daarmee kreeg het tweedaagse evenement, dat in totaal 5.500 toeschouwers trok, een méér dan passend slot.

Zo goed als zeker is Tractorpulling Meerkerk afgelopen weekeind voor de laatste keer gehouden aan de Burggraaf. De gemeente gaat de grond gebruiken voor de aanleg van voetbalvelden en voor de bouw van huizen. Waar en óf het evenement volgend jaar wordt gehouden is nog onzeker.

In de eerste trek kwam Simply Green tot een afstand van 106,82 meter. Daarmee moest voorrang worden verleend aan Red Devil, die als enige een full pull liet noteren. In de barrage liet Laurens den Boer de drie andere finalisten ruimschoots achter zich door, als enige, meer dan een hectometer aan de turbo te onttrekken (112,78 meter).

Nieuwkomer
Een nieuwkomer in de Supersport 4,5 ton is Red Dream uit Streefkerk. Voorheen namen de mannen van dat team, met Peter van Herk als driver, met een kleinere trekker deel in de klasse 3,5 ton. Na een jaartje niets doen, behalve hunkeren, kwam in 2012 Just May Be, de Case Magnum van Piet Boer en Martin van Lomwel, medeorganisator in Meerkerk, in beeld. "We hebben het frame gekocht en voordat het bij ons in de schuur stond was de naam al bedacht: Red Dream", vertelt chef-monteur Laurens van Vuuren.

"Mede omdat we over een gering budget beschikken hebben we er vier jaar voor nodig gehad om de trekker wedstrijdklaar te maken. Dit jaar zijn we ingestapt, maar toen was de competitie al even bezig. In NTTO-verband hebben we als bijschrijver vier keer meegedaan, terwijl we daarnaast drie keer bij 'boerenwedstrijden' een demo mochten verzorgen. Niks mis mee, want voor ons waren dat uitgelezen momenten om de Case te testen en om ervaring op te doen. We hebben nog nooit een full pull gereden, maar zijn ook nooit als laatste geëindigd. We zoeken onder andere nog naar de juiste balans, maar we zijn erg content zoals het nu gaat."

Tevreden
Red Dream heeft een Club van 100, met pakweg veertig leden. Inclusief andere supporters en sponsors waren er afgelopen zaterdag bijna honderd enthousiastelingen die op de hand van Red Dream waren. Na de langdurige onderbreking wegens regen zagen ze Peter van Herk een prima trek van 87,96 meter realiseren, goed voor een twaalfde plaats. "Ik heb lekker gereden en ben dik tevreden over ons eerste optreden in Meerkerk. Hier kunnen we mee verder."

Peter Verbeek

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

• Team Red Dream zoekt nog naar de juiste balans.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden