(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin)

Korte klim kuitenbijter in Nieuwpoortse Vestingronde

Sportt 291 keer gelezen

NIEUWPOORT/LANGERAK • Opnieuw zal de korte maar supersteile klim vanaf de Singel naar de Lekdijk in de vestingronde van Nieuwpoort de kuitenbijter bij uitstek worden. Wie dat obstakel in het rondje van 1100 meter zonder al teveel krachtsinspanning weet te bedwingen, maakt een goede kans op de eindoverwinning.

Dat geldt zaterdag 27 augustus als eerste voor de rijders bij de Regiorecreanten B. Deze categorie start om 15.30 uur vanaf de Dam. Het bruisende middelpunt van het vestingstadje.

"Andere jaren mochten deze rijders weliswaar bij de A-groep starten, maar voor hun klassement telde de uitslag niet mee. Nu dus wel. Daarmee komen we als Stichting Sportevenementen Nieuwpoort/Langerak tegemoet aan een veelgehoord verzoek", zegt medeorganisator Jan Scherpenzeel.

Revanche
"Om half vijf starten de Junioren", vervolgt hij. "Met daarbij vier regiorenners. Zoon Jelle Scherpenzeel rijdt letterlijk een thuiswedstrijd want hij kan, nu we tijdelijk op de Dam wonen, zo zijn eigen slaapkamer binnen rijden. Maar ook Noah de Groot, Stefan Verhoeff en Jens van den Dool zullen zich laten zien. In de Sportklasse/Masters 40+ (start kwart voor zes) verwachten we eveneens veel jongens uit de streek. Harmen Brandwijk is een van de favorieten, al moet hij wel Brian Burggraaf in de gaten houden. Dus hij kan hier revanche nemen voor de nederlaag in Rond om de Graaf."

Tenslotte vertrekken om half acht de regiorecreanten A. Goof Tukker won vorig jaar eindelijk de naar zijn vader vernoemde Aart Tukker Trofee. "Maar ook Sascha van den Anker, die elk jaar harder gaat rijden, zal in zijn thuiswedstrijd op het podium willen staan."

Ed van Tuijl

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden