• De eerste Rond Om De Graaf in 2015.
• De eerste Rond Om De Graaf in 2015.

Tweede editie Rond Om De Graaf

Sport 429 keer gelezen

BRANDWIJK/MOLENAARSGRAAF • Rond Om De Graaf was vorig jaar nog een 'experiment'. Het etiket geslaagd ging erop en dus beleeft het wielerevenement zaterdag 13 augustus haar tweede editie.

Rond Om De Graaf is meer dan een wielerwedstrijd. Dat is mede te danken aan het overzichtelijke parcours tussen De Boerenklaas en het voormalige Univékantoor. Op het riviertje de Graafstroom zullen de inwoners van Brandwijk en Molenaarsgraaf komende zaterdag een kanobattle uitvechten. En ook op het (parkeer)terrein van de Jumbo-supermarkt zijn diverse activiteiten, zoals een afterparty met diverse DJ's. Kortom, Rond Om De Graaf is een dorpsevenement met diverse elementen en een hoop gezelligheid.

Wielerprogramma
Het wielerprogramma begint om 14:30 uur met de lokale dikkebandenrace.

Een uur later komt de Sportklasse aan het vertrek voor een koers over 45 kilometer. De regionale inbreng is aanzienlijk met onder anderen Jan Bassa (Noordeloos), Henrik Boele (Nieuw-Lekkerland), Harmen Brandwijk (Bleskensgraaf), Mike van der Ham (Lexmond), Jarno van Krimpen (Groot-Ammers), Anne-Jan Stuij (Hei- en Boeicop) en Anton in 't Veld (Nieuw-Lekkerland).

Slotakkoord
De amateurs maken om 17:00 uur hun opwachting bij start en finish ter hoogte van de Jumbo. Zij rijden 60 kilometer. Rotterdammer Pim Achterkamp geldt zeker als één van de favorieten. Uit de regio prijkt er vooralsnog maar één renner op de startlijst: Ottolander Noa Romeijn.

Het slotakkoord is voor de regiorecreanten. De A- en B-categorie hebben allebei hun eigen koers. De B-recreanten staan om 18:45 uur aan de streep en draaien 27 kilometer lang hun rondjes. De wedstrijd van de A-klasse begint om 19:45 uur en gaat over 35 kilometer.

www.rondomdegraaf.nl

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden