Afbeelding

Van Plateringen wint bij Amateurs

Sport 142 keer gelezen

NOORDELOOS • De zege bij de Amateurs/Sportklasse/Junioren ging maandagmiddag in de Ronde van Noordeloos naar Martin van Plateringen uit Almere. Smaakmaker was echter Jair Kelly uit Aruba. Opgejut door speaker Henk van der Linden reed de 17-jarige Arubaan bijkans de stenen uit de straat in Noordeloos, maar kwam in de finale duidelijk tekort.

Bouwe Boonstra ging er in de slotfase nog wel sneaky vandoor, maar werd drie ronden voor het einde ingehaald. Van Plateringen bleek de snelste.

"Inmiddels heb ik meisje, een huis en een baan. Mijn leven is veranderd en ik kan hooguit twee keer twee uur trainen per week. En dat is te weinig voor de Elite/Beloften. Zo'n koers als vandaag gaat net", aldus Van Plateringen.

Nummer twee werd Cees Snoek uit Volendam. "Ik heb hier voor het eerst gereden. Het was een mooi rondje met een leuke, afwisselende ondergrond."

Marc van Grinsven was met plaats 3 ook tevreden. "Ik kwam net te laat in de sprint aan. Ongetwijfeld had dat ook te maken met de zware wedstrijd gisteren in België, die ik nog in de benen had."

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden