• De Ronde van Noordeloos werd in 2015 gewonnen door Mitchell Huenders. (foto: Jan de Bruin)
• De Ronde van Noordeloos werd in 2015 gewonnen door Mitchell Huenders. (foto: Jan de Bruin)

Derny’s zorgen voor spektakel in 25e Ronde van Noordeloos

Sport 670 keer gelezen

NOORDELOOS • De wielerronde van Noordeloos wordt maandag 8 augustus voor de 25-ste keer verreden. En wie Noordeloos een beetje kent, weet dat er van het jubileum een spektakel wordt gemaakt. Tien derny's zorgen voor een bijzonder tintje.

Om 18:30 uur komen sterren van weleer achter de derny's in actie. Het zijn zeker niet de minste namen. De Belg Johan Museeuw bij voorbeeld, die vele klassiekers op zijn naam wist te schrijven. Maar ook oud-profs als Jacques Hanegraaf, Maarten den Bakker, Johan van der Velde, Henk Lubberding en Koos Moerenhout komen naar Noordeloos.

De tweede dernykoers is om 20:45 uur. Dan neemt een tiental elite- en belofterenners achter de derny's plaats.

Omvangrijk programma
Op het slechts 801 meter 'korte' parcours -start en finish zijn in het hart van Noordeloos, bij de dorpspomp- wordt maandag 8 augustus een omvangrijk wielerprogramma afgewerkt. Een parcours dat overigens best lastig is, want de renners moeten de bochten op de juiste manier aansnijden en moeten steeds weer opnieuw aanzetten.

De plaatselijke jeugd bijt om 13:00 uur het spits af in de dikkebandenrace. Om 13:45 uur worden de vrouwen weggeschoten voor een koers over 40 kilometer. Jeanne Korevaar (Groot-Ammers) geldt zeker als één van de favorieten. Larissa Mesker zal zich voor eigen publiek willen laten zien.

Regiorecreanten
De Amateurs/Sportklasse/Junioren rijden een gezamenlijk criterium. Zij krijgen vanaf 15:00 uur 48 kilometer voor de wielen. Harmen Brandwijk (Bleskensgraaf) wil na Alblasserdam maar wat graag nogmaals op het podium rijden. Ook Ameidenaar Bart Streefkerk staat aan het vertrek.

De regiorecreanten mogen ook in Noordeloos aan de bak. De B-categorie rijdt een koers van 24 kilometer en start om 16:30 uur. De A-categorie krijgt er tien extra ronden bij. De renners in deze klasse maken vanaf 17:15 uur hun opwachting.

Hoofdschotel
Het criterium voor de elite- en belofterenners is de hoofdschotel van het wielermenu. Het peloton wordt om 19:15 uur weggeschoten voor een relatief korte wedstrijd over 60 ronden (48 km). Dat komt omdat daarna de dernyrace nog volgt.

De Ronde van Noordeloos, met een rijkelijk gevulde premiepot, kent een sterk startveld. Op lijst prijken nu al namen als nationaal beloftekampioen Fabio Jakobsen, Robbert de Greef, Mitchel Huenders, Koos Jeroen Kers, Jordi Talen, Lars van der Vall en Ronan van Zandbeek. Voor de regionale inbreng zorgen onder anderen Bart van den Berg (Wijngaarden), Hermen Bode (Giessenburg), Kelvin van den Dool (Hoogblokland) en Jarri Stravers (Groot-Ammers).

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden