Foto: Richard van Hoek.
Foto: Richard van Hoek.

Kelvin van den Dool op podium in Alblasserdam

Sportt 185 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De eerste reactie van Hoogbloklander Kelvin van den Dool was kort maar duidelijk. "Balen", bromde hij terwijl zijn gelaatsuitdrukking ook al zoiets uitdrukte.

Terwijl hij toch in de ronde van Alblasserdam op een indrukwekkende wijze naar de derde plaats was gesprint. "Dertig meter voor de  laatste bocht reed ik er drie voorbij. Kwam mooi als vierde door die belangrijke laatste bocht en voelde me zo sterk. Maar toen zat De Greef, die juist aanging, even in de weg waardoor ik toch wat moest inhouden." Kortom, de 20-jarige Hoogbloklander had in zijn eigen Alblasserwaard nog iets meer willen pakken dan de derde plek.

Naast semi-profs
Toen Van den Dool zich even later realiseerde dat die twee andere klasbakken op het podium wel De Greef en Van de Vall waren, bergreep hij dat deze podiumplaats op zich best bijzonder was. Naast hem stonden immers twee semi-professionals. Mannen die tussen de echte profs meerijden. Mannen die wedstrijden van 180 kilometer aankunnen. Die feitelijk met niets anders dan wielrennen bezig zijn en zo hun geld verdienen.

Gezellig druk
Deze avond ging dat verdienen overigens wel in een druilerige regen. Want hoewel bepaald geen Alblasserdamse traditie, werkte het weer niet echt mee. Jammer, want de sfeer was er en rondom de finish was het gezellig druk. In die ambiance vertrokken de Elite/Belofte renners. Daaronder nog twee semi-profs. Koos Jeroen Kers en Johim Ariesen.

Beslissende demarrage
Na de start ging het spel al vroeg op de wagen. Bob Wubben en Arjan Hofman sprongen weg en dat zou, zo bleek later, een beslissende demarrage zijn. Dat begreep Van den Dool ook en het was knap hoe hij in zijn eentje naar de twee toe reed. Zo'n beetje half koers lieten Lars van der Vall, Robert de Greef en Jake Griffin zien hoe je in een paar ronden een gat dicht rijdt.

Koos Jeroen Kers
Die kopgroep van zes zou om de hoogste eer gaan strijden. Want Koos Jeroen Kers, met aan zijn wiel Jeroen Breewal, waagde wel een poging maar kwam er nooit meer bij. Hij zou met een zevende plaats genoegen moeten nemen.

Overeind blijven
In het peloton was het vooral een kwestie van overeind blijven. Echte uitlooppogingen waren er niet meer. Op zich niet zo verwonderlijk want al ver voor het einde was duidelijk dat Alblasserdam zo'n uitgebreide prijzenpot had dat iedereen die op dat moment nog in koers was, in de prijzen zou vallen. Ook Jarri Stravers uit Groot-Ammers die negentiende werd en Bart van den Berg uit Wijngaarden die op de zestiende plaats eindigde.

Van den Berg
"Aanvankelijk had ik moeite om in het peloton te blijven. Maar later kreeg ik toch weer kracht in de benen", vertelde Van den Berg. "Maar verder was het vooral een kwestie van op de been blijven. Overal om me heen zag ik renners onderuit gaan. Wat een wedstrijd."

Van de Vall
In de eindsprint leek Van de Vall met een enorm verzet, puur op kracht de rest voor te blijven maar De Greef kwam toch dicht genoeg bij om er nog overheen te kunnen. "Jammer", berustte Van de Vall. "Ik kwam als eerste door de laatste bocht. Dan moet je hier ook winnen. Maar dat lukt me dit seizoen niet. De podiumplaatsen heb ik niet meer bijgehouden. Zo veel. Maar eerste, vergeet het maar."
"Mooi toch," reageerde De Greef droog. "Daardoor heb ik hier vandaag mijn derde zege kunnen behalen."

Ed van Tuijl           
   
 

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden