Foto: Richard Veen.
Foto: Richard Veen.

Harmen Brandwijk grijpt net naast de zege

Sportt 257 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Laurens Koster uit Oegstgeest had woensdag 27 juli tijdens de wielerronde in Alblasserdam nog betere benen dan Harmen Brandwijk uit Bleskensgraaf. 

Brandwijk speelde het spel in de 57ste ronde van Alblasserdam voortreffelijk. Met name in de laatste rondjes bij de sportklasse wekte hij zeker niet de indruk nog altijd over goede benen te beschikken. Maar in de slotronde waagde hij toch een alles of niets poging, sprong weg en kreeg een aardige voorsprong. Maar Laurens Koster uit Oegstgeest pakte Brandwijk terug en demarreerde op zijn beurt om zo, met ruime voorsprong, zegevierend over de streep te komen.

Gerard Kooistra
"Ik had inderdaad niet meer verwacht dat Brandwijk weg zou springen", bekende de winnaar. "Ik zat veel meer op Gerard Kooistra te letten." De mannen op het podium waren, samen met William Westerlaken uit Nieuw-Lekkerland, de smaakmakers van deze koers. Al direct na de start sprong dit viertal weg en bleef weg. Vooral Koster dicteerde vaak het tempo. In de slotfase was dat tempo voor Westerlaken te hoog.

Kramp
"Ik kreeg kramp en moest de andere drie laten gaan. Dan moet je alleen de achtervolgende groep voor zien te blijven. Dat was onbegonnen werk", vertelde  Westerlaken na afloop toch wat teleurgesteld. "In zo'n koers, bijna in je achtertuin, wil je immers goed presteren." Nu viel dat laatste nog wel mee want hij finishte uiteindelijk nog als achtste. Peter Kooistra uit Papendrecht werd twaalfde, Tonny Berends uit Giessenburg vijftiende en de plaatselijke favoriet, Marco van Vlijmen, kon zich in het peloton goed handhaven en eindigde op de zestiende plaats. 

Ed van Tuijl

        
 

   
 

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Ruim een op de drie inwoners Molenlanden wil geen asielopvang in de gemeente Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
CDA schrikt van ruim 119.000 euro schadevergoeding na wijziging bestemmingsplan in Langerak Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
A15 door gekantelde vrachtwagen afgesloten tussen Gorinchem en Sliedrecht: er ligt veel puin op de weg 112 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden