Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Bas Huisman en Wil Markesteijn tijdens het afscheid.
Bas Huisman en Wil Markesteijn tijdens het afscheid.

Voorzitter Cliëntenraad  De Lange Wei neemt na 13,5 jaar afscheid

  •   keer gelezen

HOORNAAR • Na 13,5 jaar voorzitterschap nam Bas Huisman eind juli afscheid van de Cliëntenraad van De Lange Wei. Hij maakt plaats voor Ine de Boer, kleindochter van burgemeester De Boer; oprichter van de zorgorganisatie.

"Ik vind het een goed moment dat na 13,5 jaar een nieuwe voorzitter mij opvolgt. Ik neem afscheid van een prachtige organisatie. Eén waar ik nauw bij betrokken was en het naar mijn zin had. De Cliëntenraad heeft mij heel veel plezier gebracht. Ik wil een ieder bedanken voor de mooie jaren", aldus Bas Huisman.  

"Wat mij in het bijzonder bij blijft, is de eenheid van het personeel. Alle keren dat ik in de woonzorgcomplexen of bij een evenement was, voelde het als een warme douche hoe de medewerkers met de cliënten omgaan. Het bracht mij veel plezier om dat als toeschouwer te aanschouwen." 

Van de hoed en de rand
"Voor een Cliëntenraad is het prettig werken in een organisatie als De Lange Wei. Door Directeur/bestuurder Wil Markesteijn wordt de raad altijd vroeg op de hoogte gebracht over ontwikkelingen in de organisatie of de zorgsector. Daarnaast wordt alle input die we als raad geven direct opgepakt en mogen we altijd aanschuiven bij belangrijke bijeenkomsten en evenementen. Kortom, een ideale constructie", aldus Bas Huisman. 

Achtergrond
In 1998 ontstond de Cliëntenraad van De Lange Wei. Nadat Bas Huisman in 2002 in de VUT was gegaan, werd hem gevraagd om deel te nemen in de Cliëntenraad. In 2003 woonde hij als toehoorder een vergadering bij en besloot lid te worden. In april 2003 werd hij benoemd tot voorzitter en afgelopen juli nam hij na 13,5 jaar afscheid. 

De Lange Wei
Zorgaanbieder De Lange Wei is al ruim 60 jaar actief in de ouderenzorg. De organisatie biedt mogelijkheden op het gebied van zorg, diensten, welzijn, behandeling en services. De Lange Wei ondersteunt hiermee ouderen en mensen met functiebeperkingen in zowel een beschermde omgeving in de woonzorgcomplexen in Boven-Hardinxveld en Hoornaar als in de thuissituatie in de gemeentes Hardinxveld-Giessendam en Giessenlanden. In de organisatie staat de cliënt voorop en wordt ernaar gestreefd dat de cliënt door en uit zijn omgeving zoveel positieve energie put dat een gevoel van geluk ontstaat.
 

Marijke Verhoef
Bladmanager/redacteur special products
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten