• Marco Kuijvenhoven wint de Amateurs/Sportklasse. Foto: Jan de Bruin
• Marco Kuijvenhoven wint de Amateurs/Sportklasse. Foto: Jan de Bruin

Kuijvenhoven slimste in Giessenburg

Sport 358 keer gelezen

GIESSENBURG • Het deelnemersveld bij de Amateurs/Sportklasse/Junioren puilde uit op de polderwegen in Giessenburg. Maar liefst 93 renners verschenen aan de start. Uiteindelijk zegevierde de ervaren Marco Kuijvenhoven uit het zuidhollandse 's Gravenzande.

Door de stevige noordwestenwind ging het spel bij het grote gezelschap direct op de wagen. Onder aanvoering van good old Nico Vuurens ontstond er bij de eerste passage van de finishlijn al een klein kopgroepje van een vijftal renners. Maar de voorsprong was geen lang leven beschoren. Het gretige peloton was in het begin van de koers nog fris en haalde de vroege vluchters bij. Lange tijd reed het peloton gegroepeerd de rondjes van 3200 meter en maakte het publiek zich op voor een spannende massasprint.

Herhaling
Maar Kuijvenhoven dacht daar anders over. Net voor het ingaan van de laatste omloop ging hij er sneaky vandoor en hield die minieme voorsprong tot het einde vol. "De sprint is niets voor mij en dus koos ik kort voor het einde alles of niets. Na Oud-Gastel en Steenbergen, mijn derde overwinning dit seizoen. Overigens ga ik hier op herhaling. Vijf jaar geleden won ik als Eliterenner, daarvoor heb ik ook de Amateurkoers gereden. Dit rondje ligt mij dus wel", lachte Kuijvenhoven.

Rotterdammer Jeroen Bijnagte werd tweede en had met die stek vrede. "Wel jammer natuurlijk, want mijn benen waren vandaag super. Net als vorige week, toen ik won in Kralingen. Vandaag heb ik verkeerd gegokt en kon ik het door Kuijvenhoven geslagen gat, ondanks het goede werk van mijn ploeggenoot Jonathan Espigares, net niet meer dicht rijden." Ook de ervaren Imo de Pruijssenaere kwam tekort in de slotfase.

Verdienstelijk
Eerder op de middag won onder zomerse temperaturen bij de Nieuwelingen Rick Metselaar uit Hoogeveen. Twee ronden voor het eind ontsnapte de jonge Drent om vervolgens soeverein over de finish te rijden. Op plek 2 eindigde Dennis Willems uit Boxmeer, die het sprintende peloton nipt voor bleef. Daarin  reden, zeer verdienstelijk overigens, Geert van Kappel uit Sleeuwijk en Ruben Blom uit Ameide. Beide Nieuwelingen van Jan van Arckel zijn in de winter actief op de mountainbike en deden in Giessenburg bruikbare ervaring op als wegrenners.

Door Theo Sprong

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden