Fabio Jakobsen pakt nationale wielertitel bij de beloften

Sportt 340 keer gelezen

OUDDORP • Vorig jaar was hij er al zo dichtbij (tweede), vrijdagavond lukte het wel: Fabio Jakobsen uit Heukelum werd nationaal kampioen wielrennen op de weg bij de beloften.

De 19-jarige renner van de SEG Racing Academy was in Ouddorp de rapste in de massasprint. Hij verwees Tim Ariesen en Martijn Budding naar de plaatsen twee en drie.

Aanvallers
Het NK kende een aantal aanvallers, waaronder Merijn Korevaar (Groot-Ammers). Toch draaide het na 175 kilometer uit op een massaspurt, waarin Jakobsen zijn mannetje stond.

Merijn Korevaar werd samen met Jasper de Laat pas kort voor het einde van de koers ingerekend door het jagende peloton. De renner uit het Rabobank Development Team moest in de sprint genoegen nemen met de 37e plaats. Jarri Stravers (Groot-Ammers) werd als eerstejaars belofte 34e.