• Bert Vreeswijk tijdens de presentatie.
• Bert Vreeswijk tijdens de presentatie.

Atletiekcoach Bert Vreeswijk presenteert boek over zevenkamp

Sport 388 keer gelezen

GORINCHEM • De Gorcumse atletiektrainer Bert Vreeswijk presenteerde vrijdagmiddag in Gorinchem zijn nieuwe boek: 'Van A tot Zevenkamp'. De presentatie vond plaats tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de kantine van atletiekvereniging Typhoon.

Vier jaar geleden publiceerde Vreeswijk ook al een handboek over de Tienkamp. In het zevenkamp-boek geven toptrainers en meerkamp-bondscoaches hun ideeën prijs om een betere meerkampster te worden. De auteur zet uitvoerig uiteen hoe de technische vaardigheden die bij de meerkamp een rol spelen tot stand komen. Alle disciplines van de zevenkamp worden nauwgezet beschreven, ondersteund door prachtig beeldmateriaal.

In korte interviews komen topzevenkampster Anouk Vetter en Nadine Visser aan het woord. Ook ex-Nederlands kampioene Karin Ruckstuch en Olympisch kampioene Denise Lewis leveren een bijdrage. Kees Sluys beschrijft in een biografie de Amerikaanse Jackie Joyner-Kersee, de wereldrecordhoudster op de zevenkamp. In aparte bijlagen zijn de nationale en internationael ranglijsten te vinden van de indoor-vijfkamp en zevenkamp, plus alle nationale kampioenes op de meerkamp sinds 1934. Ook zijn lijsten opgenomen van de wereld-, olympische-, Europese-, Belgische en Nederlands records.

Directeur Walther Buijs van de Rabobank Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, de belangrijkste sponsor van het boek, reikte het eerste exemplaar van het boek uit aan Samyre Wieles, een jong meerkamp-talent uit Gorinchem. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden