Jens van den Dool achttiende op NK

Sport 114 keer gelezen

OUDE TONGE • Jens van den Dool is zaterdag in Oude Tonge achttiende geworden op het NK op de weg voor wielrenners van 15-18 jaar. Rens Tulner kwam vlak achter hem als twintigste over de meet.

Het parcours op Goeree-Oveflakke was lang, smal en bood weinig beschutting, zodat de harde wind vrij spel had.

Jens van den Dool reed een aanvallende koers en zat mee met de eerste serieuze ontsnapping van de dag. Uiteindelijk daverde een peloton van nog zo'n 50 renners richting de finish. Op anderhalve kilometer voor de meet deed Hoogbloklander Van den Dool nog een ultieme poging. Hij kreeg tien seconden, maar viel in de slotkilometer stil. Tweehonderd meter voor de finish werd Jens bijgehaald, om zich toch nog als achttiende te klasseren.

Rens Tulner (Lexmond) werd twintigste en Bas Ottevanger (Groot-Ammers) 52e. Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland pakte de nationale juniorentitel.