• Een uitgelaten WIK/Univé na de thuiswinst op VC Olympia.

WIM/Univé promoveert naar tweede divisie

Sport 303 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé is voor de tweede keer in de clubgeschiedenis gepromoveerd naar de tweede divisie. Na de 3-0 overwinning op VC Olympia deed de 3-2 nederlaag tegen Trivos de Groot-Ammerse volleybalsters geen pijn meer.

WIK/Univé opende de driekamp om promotie met een thuisduel tegen VC Olympia uit Panningen, dat al een zege op Trivos op zak had. WIK moest dus winnen om de tweede divisie in het zicht te houden. Dat lukte. Een fel meelevend publiek schreeuwde de thuisploeg naar een 3-0 overwinning: 25-20, 25-21 en 25-16.

Hiermee was een riante uitgangspositie gecreëerd voor de slotwedstrijd tegen Trivos. In Wijchen kon WIK/Univé zich zelfs een 3-2 nederlaag permitteren.

Niet op formulier
De start was een dissonant, want Carine Donkers bleek niet op het digitale wedstrijdformulier te staan. De arbitrage toonde zich echter coulant door te stellen dat WIK ter goeder trouw gehandeld had. Donkers mocht dus toch spelen en had in de eerste set meteen een goede serviceserie.

WIK/Univé verzuimde deze set te pakken. Op 11-17 leek dat een formaliteit, maar daarna stapelden de fouten zich op. Trivos wist er wel raad mee: 27-25.

De bezoekers moesten zich over deze teleurstelling heen zetten en dat lukte. Martine de Graaf liet zich gelden met haar service; daar tegenover stond dat Trivos de ene servicefout na de andere maakte: 17-25.

Klein feestje
De derde set leek een kopie van de eerste te worden, maar op de beslissende momenten was WIK/Univé ditmaal wel bij de les: 22-25. Er werd alvast een klein feestje gevierd, want de promotie was binnen.

Vijfde set
Het team van coach Remco Reitsma wilde de wedstrijd echter ook winnen. Daar was een vijfde set voor nodig, want Trivos kwam via 25-20 op 2-2.

In de beslissende set leek WIK al ergens anders mee bezig te zijn. Bijna alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Trivos maakte het met 15-10 af, maar schoot weinig op met deze overwinning. De bloemen waren immers voor WIK/Univé.

WIK bereikte wat het zo graag wilde: een terugkeer naar de 2e divisie. De technische staf blijf ongewijzigd en het team krijgt versterking van Valerie Ippel.