(foto: Jan de Bruin)

Tweede plaats Christiaan van Rees en Jens Bassa

Sport 303 keer gelezen

ARKEL • Het elfde Arno Wallaard Jeugdtoernooi heeft de organiserende RC Jan van Arckel zaterdag twee tweede plaatsen opgeleverd. Christiaan van Rees pakte het zilver in categorie 4 en Jens Bassa kwam in categorie 6 als tweede over de meet.

Op het parcours van RC Jan van Arckel in Arkel stonden 177 jeugdrenners aan het vertrek. Jan van Arckel vaardigde vijftien deelnemers af, die tevens streden om het clubkampioenschap in hun categorie. In totaal bemachtigde de JvA-ploeg drie podiumplaatsen.

In categorie 2 was er een mooie derde plaats voor Daan Hartog (Giessenburg). Mees Bassa (Noordeloos), die veel kopwerk deed, finishte als achtste. In categorie 3 eindigde Hardinxvelder Sem van Wijngaarden als vijftiende.

Goede vorm
Christiaan van Rees (Groot-Ammers) sprintte in categorie 4 naar de tweede plek. Anna van der Meiden (Heukelum) bevestigde haar goede vorm met een vijfde plaats.

Nick Klijn (Leerdam) werd verrassend vijfde in categorie 5. Rosanne van Rees (Groot-Ammers) finishte als elfde en Bryant Boogert (Hoogblokland) passeerde de lijn in de massasprint als zeventiende.

Sterk optreden
In categorie 6 stonden maar liefst 45 renners aan het vertrek. Jens Bassa (Noordeloos) zat er steeds goed bij en bekroonde zijn optreden met een tweede plek. Jochem Woudenberg (Leerdam) werd zestiende.

Ook in categorie 7 ging het hard. Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf) en Noël Luijten (Meerkerk) moesten het peloton dan ook laten gaan. Noël werd 24e, Timo 26e. Luuk Spijker (Sleeuwijk) was in deze categorie met een negende plaats de beste Jan van Arckel-renner.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23