Afbeelding

Doek valt voor Volley Meerkerk'95

Sport 234 keer gelezen

MEERKERK • Het zat er al wekenlang aan te komen, maar zaterdag was het 'officieel': de vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 degradeerde naar de 2e divisie. Het -knappe- verblijf in de 1e divisie heeft twee seizoenen geduurd.

VC Weert, met tal van ex-eredivisiespeelsters in de gelederen, was zaterdag oppermachtig en pakte via 25-11, 25-11 en 25-12 met vooral hard volleybal het kampioenschap. Tegen de Weertse B-ploeg haalde Volley Meerkerk'95 wel de vierde set binnen: 23-25. Een pleister op de wonde.

"Mooi om tegen zo'n ploeg te spelen in zo'n ambiance", vond Meerkerk-coach Krijn Verlek.

Verlek neemt komende zaterdag in de laatste thuiswedstrijd tegen Stravoc afscheid. Dat geldt ook voor de speelsters Linde de With en Lenie Versluis.

Wonderbaarlijke ontsnapping
De Meerkerkse mannenploeg beleefde een wonderbaarlijke ontsnapping tegen het geroutineerde Voltena. De 2-3 winst kwam echter als geroepen, want de geelzwarten hebben handhaving in de 1e klasse op de slotdag nu volledig in eigen hand. In Nieuwendijk gingen de eerste twee sets verloren: 25-22 en 25-18. Daarna herstelde Meerkerk zich, om in een spannend slot aan het langste eind te trekken: 20-25, 22-25 en 14-16.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden