Merijn Korevaar rijdt kort in ZLM Tour

Sport 269 keer gelezen

REGIO • Merijn Korevaar uit Groot-Ammers is als 21-ste geëindigd in de meerdaagse ZLM Roompot Tour.

De voor de Nederlandse ploeg koersende Rabo-renner verspeelde zijn kansen op een hogere eindklassering door een zevende plaats in de ploegentijdrit. In de tweede etappe (Kamperland-Zierikzee over 124 km) kwam Korevaar als tiende over de meet en in de derde etappe (Goes-Goes over 172,2 km) als veertiende.

De tweede etappe werd overigens in de sprint gewonnen door oud-Jan van Arckel-renner Fabio Jakobsen uit Heukelum.

Omloop IJsseldelta
De twaalfde Omloop van de IJsseldelta over 134,4 km leverde Jeanne Korevaar de 20-ste plek op. De Ammerse had een achterstand van 4:08 min. op haar ploeggenote Anna van der Breggen, die de internationale klassieker won.

In het criterium van Oud Gastel liet Giessenburger Hermen Bode zondag de zeventiende plaats noteren.

Omloop Kleine Hein
Ingrit Verhoeff (Groot-Ammers) behaalde bij de nieuwelingen-meisjes een mooie vierde plek in de Omloop door het Land van Kleine Hein met start en finish in Emmen.

Jeugd Jan van Arckel
De jeugd van RC Jan van Arkel koerste zaterdag in Alphen a/d Rijn. Uitslagen:

Cat. 2: 7. Daan Hartog (Giessenburg), 15. Mees Bassa (Noordeloos).

Cat. 4: 2. Anna v.d. Meijden (Heukelum), 10. Christiaan van Rees (Groot-Ammers).

Cat. 5: 7. Rosanne van Rees (Groot-Ammers).

MTB
De junioren Jesse Bikker (Hoogblokland) en Max van Hoorne (Noordeloos) eindigden zondag onder zware omstandigheden als respectievelijk zesde en zevende in de nationale MTB-wedstrijd in Oldenzaal. Dieke van Wilgen (Arkel) werd vierde bij de nieuwelingen-dames. Het Alblasserwaardse drietal rijdt voor het Merida Bassa Biking Team.