Afbeelding

De Waard blijft, Diemkoudré en Smith weg bij Sliedrecht Sport

Sport 121 keer gelezen

SLIEDRECHT • Teamcaptain Nienke de Waard gaat nog minstens een seizoen door als diagonaal van eredivisionist Sliedrecht Sport. "Ik ben fit en geniet nog volop van het volleybal op hoog niveau. Het geeft me energie." Passer-loper Angelique Vergeer zet wel een punt achter haar sportcarrière.

Ook de goede samenwerking met trainer-coach Matt van Wezel en de rest van de staf speelt voor De Waard (31) een rol in haar beslissing. "Daar haal ik mede de inspiratie uit om er volgend seizoen weer vol in te gaan." Zij zal betrokken worden bij de invulling van de selectie van komend seizoen.

Voorzitter Cees Boer is blij met de beslissing van de captain van het damesteam. "Samen met de coach willen we een sterk en stabiel team neer zetten, met een mix van talent en routine. Nienke is daarin essentieel. We zetten in op attractief volleybal en gaan voor de prijzen, zoals onze blauw-witte aanhang dat ook van ons verwacht."

Buitenland
Vergeer stopt met volleybal op hoog niveau. Ze gaat zich richten op haar maatschappelijke loopbaan. Een moeilijke beslissing voor de 28-jarige speelster, die naar eigen zeggen nog veel plezier had in het spelletje en het ook goed naar haar zin had bij Sliedrecht. Naast Angelique nemen ook de Canadese spelverdeelster Dani Smith en diagonaal/passer-loper Celia Diemkoudré afscheid van Sliedrecht Sport. Diemkoudré heeft haar zinnen gezet op een transfer naar het buitenland.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden