WIK/Univé verzekert zich van tweede plaats

Sport 111 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé heeft de tweede plaats in de 3e divisie A zaterdag definitief veilig gesteld en is dus in elk geval verzekerd van promotiewedstrijden. Maar dankzij de 4-0 overwinning op Volley Tilburg 3 werd ook de druk op koploper Voltena er vol op gehouden.

In de eerste twee sets stribbelden de Tilburgsen flink tegen: tweemaal 25-22. Daarna kon de tegenstander geen potten meer breken en bleef een antwoord op de service van Martine de Graaf en Annemieke den Boer uit: 25-16 en 25-15. Ook de Groot-Ammerse aanval liep op rolletjes.

Stroef
De Groot-Ammerse mannenvolleyballers troffen in Energo een tegenstander die vol overgave tegen dreigende degradatie streed. Het gevolg was een 3-2 nederlaag voor WIK/Univé.

WIK startte stroef (25-21), herstelde zich in set twee (23-25) en schroefde in set drie de servicedruk flink op (18-25). Toch wist Energo de wedstrijd nog te kantelen. Met succes ging de thuisploeg 'alles of niets' spelen.

Afscheid
Komende zaterdag speelt WIK/Univé alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Hierin zal afscheid worden genomen van Maarten Molenaar, Bart Verbeek en Abram Spelt.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23