(privéfoto Twitter Christiaan Hak)
(privéfoto Twitter Christiaan Hak)

Zege Christiaan Hak in Ronde van Werkendam

Sport 665 keer gelezen

REGIO • Het wegseizoen is met overwinning begonnen voor Christiaan Hak. De Giessenburgse wielrenner zegevierde maandag bij de B-recreanten in de Ronde van Werkendam.

De Ronde van Werkendam maakte als afwachtingswedstrijd deel uit van het programma van de Altena Biesbosch Ronde. Bij de B-recreanten (basisleden) troefde Hak Arjen van den Oord uit Hedel en Marco van Stee uit Sliedrecht af.

In de A-categorie was de winst voor schaatser Jochem Uithoven uit Andel. Hij werd op het podium geflankeerd door Giessenburger Arno Hartog en Kees Verheij uit Nederhemert. Er stonden in Werkendam veel streekgenoten aan het vertrek. Mark Vonk (Hoogblokland) werd zesde, Teo Muis (Gorinchem) zevende, Patrick Demper (Nieuwpoort) negende, Govert Tukker (Schoonhoven) tiende, Peter Mesker (Hoornaar) elfde, Sascha van den Anker (Langerak) twaalfde, Rob Verheij (Groot-Ammers) zestiende, Brian Kortlever (Hoogblokland) achttiende, Jan Willem van Andel (Groot-Ammers) negentiende en Jan Scherpenzeel (Langerak) 22e.

Kelvin van den Dool
De Altena Biesbosch Ronde, een klassieker door het winderige Land van Heusden en Altena, werd gewonnen door Elmar Reinders. Slechts 41 renners haalden de finish. Hoogbloklander Kelvin van den Dool klasseerde zich als 37-ste.

Van den Dool was zaterdag al 26-ste geworden in het criterium van Bruinisse. Zijn Jan van Arckel-ploeggenoot Wouter Mesker uit Noordeloos werd daar 23-ste. Michael Vingerling stond op de hoogste trede van het erepodium.

Nieuwelingen-meisjes
De nieuwelingen-meisjes koersten maandag in Berghem. Ingrit Verhoeff (Groot-Ammers) deed wederom voorin mee en kwam als zevende over de meet. Haar dorpsgenote Thirza Korevaar eindigde als negentiende en de Streefkerkse Anouk Verschuren werd 34-ste.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden