Afbeelding

SecureRun terug in kern Ameide, 15 km hoofdafstand

Sport 189 keer gelezen

ameide • De dertiende editie van de SecureRun in Ameide is zaterdag 2 april een nieuw begin voor het evenement. De loop keert terug naar de dorpskern en de hoofdafstand is voor de eerste keer 15 kilometer. De SecureRun is de derde loop in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit.

Na twee jaar te zijn weg geweest keert de loop van Ameide terug naar Het Spant als centrale plaats voor de SecureRun. Daarmee worden het publiek en de gezelligheid van het dorp opgezocht, vertelt Merie Haars namens de organisatie. ,,We hadden de afgelopen jaren een prachtig rondje over 10 kilometer als wedstrijdloop, maar qua entourage was het niet zo. We lopen nu ook een stuk de polder in, maar starten in het dorp en komen er ook weer terug. Hopelijk komt daar publiek op af.''

Variatie
,,Met de 15 kilometer als hoofdafstand brengen we meer variatie in de afstanden in het Grote Rivieren Loopcircuit'', vervolgt ze. ,,We hebben daarnaast prestatielopen over 5 en 10 kilometer, dus we hebben de deelnemers meer keuze te bieden. Ik heb begrepen dat veel mensen de 15 kilometer zien als goede training voor Rotterdam.''

Het vijf kilometer lange parcours van de nieuwe SecureRun wordt dus een, twee of drie maal genomen. De wedstrijdloop begint om 15.00 uur, de prestatielopen over 5 en 10 kilometer gaan tien minuten later van start. De start en finish liggen voor de supermarkt op de Paramasiebaan.

Voorinschrijven is tot en met 29 maart mogelijk via: www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kunnen lopers zich melden in Het Spant aan de Liesveldweg 67 in Ameide. Daar hebben ze ook kleed- en douchegelegenheid.

www.avtyphoon.nl/loopcircuit

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden