WIK/Univé: wel de beker, (nog) geen promotie

Sport 54 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé heeft zaterdag in Dordrecht de districtsbeker gepakt. Promotie naar de tweede divisie lukte niet, maar er volgt nog een herkansing. Coach Ans de Graag begon de finale tegen Next Volley met diagonaal Marloes Ouderkerk, spelverdeelster Denise de Bruin, passer/lopers Eva Wessels, Martine de Graaf, Nikki Borsje en Annemiek de Leeuw op het midden en libero Iris Treure. De eerste set ging verloren met 25-20. Maar WIK/Univé begon wel langzaam warm te draaien, hoewel ook deel twee voor de Dordtsen was (25-23). Flow In de derde set kantelde de wedstrijd: 16-25. “We kwamen in een prachtige flow, alles werd gemaakt. Aanvallen over alle zijden vlogen heen en weer en Iris was een prima stofzuiger”, vatte coach De Graag de wederopstanding in de slecht begonnen vierde set kort samen: 18-25. De Graag zag op 8-10 in de beslissende vijfde set dat het goed zat: ”Alles bleef lukken en Next kon geen vuist meer maken, er werd zelfs nauwelijks meer aangevallen.” Van Eijsden verdedigde en Monteban gaf een set-up op woman of the match De Leeuw, die zonder blok het laatste punt op Dordts grondgebied beukte: 12-15. De immer positieve De Graag na afloop: “Zo zie je maar weer. Geef nooit op!” Turbulent In een nogal ingewikkelde strijd om de PD gaat het WIK/Univé minder gemakkelijk af. Donderdagavond werd thuis met 1-3 verloren van het Limburgse Ergo/VCS. Ook de tweede poging om te verhuizen naar de tweede divisie bleef zonder resultaat. Maandagavond mochten de WIK-volleybalsters aantreden tegen Mikro Elektro Roosendaal, dat vocht tegen degradatie. In een turbulente wedstrijd, waarin het publiek in sporthal d’n Dijck zich op een schandelijke wijze manifesteerde, slaagde de ploeg van Ans de Graag er niet in tot grootse prestaties te komen. Scheidsrechter Van der Pluijm had, mede door het wangedrag op de tribune, ongelooflijk veel moeite om de wedstrijd fatsoenlijk te leiden en dreigde zelfs de wedstrijd te staken. Het zorgde voor veel commotie, maar het kwam de spelvreugde allesbehalve ten goede. Strohalm Na 25-18 verlies in de eerste, had WIK/Univé in de tweede set kansen om de stand gelijk te trekken, maar moest bij 29-27 afhaken. Daarna was het over en uit met de Ammerse gasten: 25-14. Resteert nog een laatste strohalm op zaterdag 19 mei. De gegevens van die wedstrijd(en) zijn nog onbekend.

Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 3 uur geleden
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 8 uur geleden
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 9 uur geleden