Erik van Zanten wint criterium van Austerlitz

Sport 102 keer gelezen

REGIO - De Meerkerkse wielrenner Erik van Zanten heeft in de Sportklasse het criterium van Austerlitz gewonnen. Tonny Akkermans uit het Giessenburgse Hakmuiskoster Cycling Team kwam als tweede over de meet en diens ploeggenoot Jan Muis (Giessenburg) werd vierde. Harmen Brandwijk (Bleskensgraaf) stak zijn neus met een zesde plaats eveneens aan het venster. Statenkwartier Vrijdagavond haalden de Sportklasserenners een gemiddelde snelheid van 44,9 km/uur in het Haagse Statenkwartier. De renners van Hakmuisterkoster zaten goed van voren. Akkermans pakte de leidersprijs en de prijs voor de meest strijdlustige renner. Ondanks diverse uitlooppogingen zat bij het ingaan van de laatste ronde alles weer bij elkaar. In de massasprint werd Tonny Akkermans derde en Jan Muis zesde. Teo Muis mengde zich niet in het geweld en klasseerde zich in de schoot van het peloton als vijftigste. Herstel De Ronde van Papendrecht was zaterdag, net als twee jaar geleden, een prooi voor de rappe Dennis Smit. Het podium werd gecompleteerd door Malaya van Ruitenbeek en Mitchell Huenders. Eltjo de Haan (Ameide) werd 22-ste en zijn RC Jan van Arckel-ploeggenoot Jeroen van Zanten (Meerkerk) 28-ste. Robin Chaigneau moest genoegen nemen met de 48-ste plek, ver beneden zijn stand. De Meerkerker is herstellende van zijn valpartijen in Olympia's Tour. In de categorie Masters 40+ was er een dertiende plaats voor Anne-Jan Stuij (Hei- en Boeicop). Regie Het Hakmuiskoster Cycling Team had in Papendrecht stevig de regie in de Sportklasse. Het peloton ging meteen op het lint en al in de derde ronde werd de slag gemaakt. Teo Muis demarreerde en kreeg ploeggenoot Tonny Akkermans en Harderwijker Ron Dooyeweerd mee. Jan Muis en zijn broer Kees, die debuteerde in Sportklasse, hielden het peloton in toom, waardoor de voorsprong opliep naar 50 seconden. Op twee ronden voor het einde plaatste Teo Muis de beslissende demarrage. Dooyeweerd moest passen en dat betekende een dubbelslag voor de Giessenburgse ploeg met Teo Muis op 1 en Tonny Akkermans op 2. Johan van den Dool (Hoogblokland) werd zesde, Jan Muis (Giessenburg) zevende, Enrico Terlouw (Hoogblokland) dertiende, Kevin den Hartog (Goudriaan) zeventiende, Harmen Brandwijk (Bleskensgraaf) twintigste, Bart Streefkerk (Ameide) 23-ste, Jan Scherpenzeel (Langerak) 25-ste, Erik van Zanten (Meerkerk) 27-ste en Kees Muis (Giessenburg) 56-ste.