Eerste overwinning mannenhoofdmacht SNA

Sport 18 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • De eerste thuiswedstrijd van de volleybalcompetitie leverde de mannenhoofdmacht van SNA ook meteen de eerste zege op. Tegen Atak’55 4 startte Sven van Genderen op de diagonaal en Joost Hak op de buitenkant. De pass kwam over het algemeen goed aan, waardoor met Johan van der Dussen herhaaldelijk met succes werd bediend. Invaller Dennis Langerak sloeg in de eindfase van de eerste set de beslissende punten binnen (25-22). In de tweede en derde set wisselde SNA door, waardoor iedereen aan spelen toekwam. Dankzij de nodige servicedruk werd de angel uit de aanval van de tegenstander gehaald: 25-17 en 25-20. Met Sven van Genderen in de spelverdeling, om ervaring op te doen, kwam SNA in deel vier snel op achterstand. Dat verschil kon niet meer worden goedgemaakt: 21-25 (3-1). Krachtig herstel Een week na de afgetekende nederlaag tegen Sliedrecht Sport 5 lieten de Bleskensgraafse vrouwen een krachtig herstel zien. Fusion werd met 4-0 aan de zegekar gebonden: 25-14, 25-23, 25-21 en 25-18. SNA onderschatte de Rotterdamsen enigszins, begon erg mat aan de wedstrijd en stond in no-time op een achterstand van vijf punten. In een time-out wist coach Paul Vossen zijn team alsnog wakker te schudden. SNA is daarna niet echt meer in de problemen geweest. Fusion was weliswaar verdedigend sterk, maar zodra SNA bij de les was, was het krachtsverschil zichtbaar. Dankzij de volle vijf punten staat SNA na drie speelronden vierde in de 1e klasse B.