Weer hetzelfde (verliezende) liedje voor WIK/Univé

Sport 24 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De teleurstelling was zaterdagavond groot in het kamp van WIK/Univé. De eerste overwinning bleef uit. Voor de tweededivisionist moest het thuis tegen Hornerhof/HHS gebeuren. Maar het was weer hetzelfde liedje voor de volleyballers uit Groot-Ammers. Geen slechte wedstrijd, maar toch een 1-3 nederlaag aan de broek. WIK/Univé deed zichzelf hiermee tekort. Maar het weet waaraan het werken moet. De foutenlast moet omlaag en boven de grens van twintig punten zal WIK/Univé doortastender moeten worden. Lichte blessures WIK/Univé hoopte tegen Hornerhof/HHS -ook geen hoogvlieger- op de eerste overwinning, ook al zorgden enkele kleine blessures voor een rommelige voorbereiding. Deel één ging gelijkop (24-26), maar in de tweede set toonde de thuisclub zich de bovenliggende partij. Spelverdeler André Schutte wist alle posities prima te benutten: 25-20. WIk/Univé maakte zich op voor meer, maar de Limburgse opponent dacht daar anders over. Hornerhof/HHS knokte zich in de wedstrijd en maakte minder fouten dan WIK, dat in de vierde set dankzij een serviceserie van Niels van Andel nog wel terugkwam, maar het setpoint niet wist te verzilveren: 21-25 en 25-27. Servicereeks Ook voor de vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé zat er niet meer dan een punt in. Van De Burgst werd in eigen huis met 1-3 verloren. Ondanks een mooie servicereeks van Martine de Graaf moest WIK/Univé de eerste set laten schieten (22-25). De service van Lotte van Hoorne maakte het verschil in de tweede set (25-22). In de derde en vierde set kwam WIK/Univé snel op achterstand. De aanval werd nog wel ingezet, maar zeker in deel vier konden de Ammerse volleybalsters hun verzet niet tot het einde volhouden: 21-25 en 16-25.