Koos Jeroen Kers sterke winnaar Ronde van Sleeuwijk

Sport 118 keer gelezen

SLEEUWIJK • Koos Jeroen Kers heeft zaterdagmiddag de wielerronde van Sleeuwijk voor elite/belofterenners gewonnen. En daarmee kreeg de vijfde editie een sterke winnaar. Vorig seizoen werd Kers immers Nederlands kampioen elite zonder contract. De 26-jarige wielrenner uit Amstelveen was tussen de sneeuwvlokken door ook de smaakmaker. Halverwege het 80 km lange criterium ontsnapte Kers uit de greep van het peloton. Hij kreeg nog wel David van Eerd (Breda) mee. Het tweetal bouwde een voorsprong van een halve minuut op. Al vrij snel werd duidelijk dat de conditioneel sterk ogende Kers veruit de beste benen had. Van Eerd moest nog al eens verzaken wanneer hij aan de beurt was om de kop over te nemen. Kers won dan ook moeiteloos. Na Van Eerd (tweede) kwam de op het laatst ook uit het peloton ontsnapte Jelmer Asjes (Zaandam) als derde over de finish. Aan de start in Sleeuwijk stonden ruim tachtig renners. Veertig ervan finishten. Sportklasse In de sportklasse zegevierde Brian Burggraaf (Velserbroek). Teo Muis (Gorinchem) werd tweede voor Gerard van Haaften (Dirksland). Regiorecreanten In Sleeuwijk ging ook de Regio Recreantencompetitie Altena en Bommelerwaard 2013 (die dit jaar zeven wedstrijden telt) van start. Bij de A-renners won André Huijzer (Sliedrecht) de eerste wedstrijd voor Zeger van der Ham (Werkendam). Het brons was voor Addy Brandwijk (Nieuwpoort). Bij de B-renners zegevierde in de ouverture Marcel Verhagen (Oss). Dimitri Prins (Nieuwendijk) werd tweede en Walter van Putten (Haaften) ging als derde over de streep.

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 10 uur geleden
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 16 uur geleden