Corine van der Zijden zevende op NK wielrennen

Sportt 74 keer gelezen

CHAAM • Corine van der Zijden uit Tienhoven werd dinsdag bij de junioren vrouwen zevende op het Nederlands kampioenschap wielrennen in Chaam. Jeanne Korevaar uit Groot-Ammers eindigde als dertiende. Het parkoers was vanwege de hitte ingekort tot dertien rondjes van 5,5 kilometer. Corine en Jeanne waren net de avond daarvoor om 19.00 uur geland in Eindhoven. In Tsjechië had het tweetal het EK gereden. Na drie ronden besloot Corine een poging te wagen om weg te rijden, maar dit hield maar één ronde stand. Het peloton bleef weer bij elkaar en met nog ongeveer zeven ronden te gaan waagde Corine nog een poging . Ze kreeg niemand mee en wist in haar eentje een voorsprong op te bouwen van zo'n 25 seconden. Het jagende peloton had bijna vier ronden nodig om haar terug te pakken. Wegrijden Op het moment dat Corine was teruggehaald, vertrokken er vrijwel gelijk twee rensters. Het peloton liet hen min of meer wegrijden. Er werd wel naar elkaar gekeken, maar niemand ging achter het tweetal aan. De twee rensters pakten een minuut voorsprong, genoeg om samen uit te maken wie er Nederlands kampioen ging worden. Vlak voor de laatste ronde reden er nog vier wielrensters weg, maar zij waren duidelijk te laat. Corine wist nogwel de sprint van het peloton te winnen en werd zo zevende; Jeanne kwam als dertiende over de streep.