Volley Meerkerk'95 knokt zich naar zege in topper

Sport 65 keer gelezen

MEERKERK • Het kostte bloed, zweet en tranen, maar tweededivisionist Volley Meerkerk’95 won de topper tegen Hands Up zaterdagavond in De Linde met 3-2. De Meerkerkse vrouwenhoofdmacht stond na drie sets op achterstand: 25-22, 22-25 en 17-25. De volgepakte tribune zag dat vooral oud-eredivisiespeelster Joske Lucassen uitblonk bij de bezoekers uit Berlicum. Haar blok bleek een haast onneembare veste en ook aanvallend was ze amper af te stoppen. Op 21-24 in de vierde set gaf niemand nog een stuiver voor de Meerkerkse kansen. Maar dat was buiten Renate Ouderkerk (blok) en de op het midden belangrijke punten scorende Anouschka Doedijns gerekend. Met de laatste is meteen de absolute uitblinker aan Meerkerk-zijde genoemd. Daarnaast zorgde Lenie Versluis voor veel servicedruk: 26-24. Ontlading In de eveneens gelijkopgaande vijfde set volgde de voor Volley Meerkerk’95 fantastische ontlading. Het werd 15-13 en De Linde stond op z’n kop. Volley Meerkerk’95 is in de tweede divisie dit seizoen nog altijd ongeslagen.