Volley Meerkerk'95 koploper af

Sport 40 keer gelezen

MEERKERK/GROOT-AMMERS • Volley Meerkerk’95 is haar ongeslagen status in de 2e divisie zaterdag kwijt geraakt. In eigen huis werd met 1-3 verloren van het Limburgse ADC. Vanaf het begin liep het niet bij de geelzwarten. Vooral Ramona Overdijk had het in de passing moeilijk tegen de vrijuit spelende tegenstander. In de eerste set kwam daar de irritatie over de vooral technisch zwak leidende arbitrage nog bij: 24-26. In de tweede set waren de rollen volledig omgedraaid en heerste Volley Meerkerk’95 als de trotse koploper: 25-8. Het betekende geen definitieve kanteling van de wedstrijd. Spelverdelend was het niet verrassend genoeg, waardoor ADC zich goed kon instellen op de Meerkerkse aanval. Het heilige vuur ontbrak bij de thuisploeg, die moest berusten in een 1-3 nederlaag. Positief was in de vierde set de terugkeer van Christina Oskam. Ook Linde de With was na een lange vakantie weer beschikbaar voor het keurkorps van coach Krijn Verlek. Overtuigend De Meerkerkse mannenploeg heeft het moeilijk in de 1e klasse. Na slechts twee punten uit de laatste drie duels werd het weer eens tijd om een goed resultaat neer te zetten. Hekkensluiter Fusion 4 bleek hiervoor de ideale tegenstander. Volley Meerkerk’95 speelde een overtuigende pot. Na 25-12 en 25-17 waren de derde en vierde set nog slechts een formaliteit: 25-12 en 25-10 (4-0). WIK/Univé WIK/Univé heeft de slag om de tweede plaats in de derde divisie verloren. King Software VCN 3 maakte een einde aan de zegereeks van de Groot-Ammerse volleybalsters: 1-3. WIK/Univé, waar de afwezige Annemiek de Leuw werd vervangen door Milou den Besten, startte goed: 25-19. De tweede set was rommelig. De pass kwam niet aan en ondanks een servicereeks van Martine de Graaf kon de thuisploeg de achterstand niet meer goedmaken (18-25). In de derde set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Coach Addy Buijserd probeerde met het inbrengen van Hanneke Monteban en Melanie Gerlich het verschil te maken, maar WIK/Univé trok met 23-25 nipt aan het kortste eind. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, want in deel vier wist WIK het tij niet meer te keren.

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 6 uur geleden
Brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor fiets in sloot in Schelluinen 112 6 uur geleden
• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 7 uur geleden