Derbywinst AVVA: 4-0 tegen Vedo'70

Sport 51 keer gelezen

AMEIDE • De vrouwenhoofdmacht van AVVA heeft de eerste helft van de competitie afgesloten met een 4-0 overwinning op streekgenoot Vedo’70. Massaal gesteund door de Termeise jeugd haalde de thuisploeg de eerste set relatief gemakkelijk binnen: 25-21. Die lijn wist AVVA door te trekken. Vedo’70 had in de pass de grootste moeite om de service onder controle te krijgen. Jeugdspeelster Demi de Jong pikte op deze manier haar punten mee, net als Lotte van Wijk: 25-17. Vedo’70 probeerde het in deel drie vooral over het midden. AVVA had daar aanvankelijk moeite mee, maar knokte zich net zo makkelijk weer terug. Alleen duurde het even voordat het setpoint was verzilverd. De beslissende klap kwam van Angelique van der Graaff (25-20). AVVA ging op voor het bonuspunt, maar de rally’s pakten in de vierde set veelal in het voordeel van Vedo’70 uit. AVVA keek dan ook tegen een 17-21 achterstand aan, maar toonde andermaal karakter. Op het tweede setpoint was de 4-0 zege een feit.