WIK/Univé ligt uit het bekertoernooi

Sport 22 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De standaardteams van WIK/Univé kunnen fluiten naar de bekerfinale. Beide ploegen werden zaterdag in vijf sets, tegen alle verwachtingen in, uitgeschakeld. De mannenploeg van coach Remco Reitsma toonde tegen het versterkte Krimpen 2 twee gezichten. Het basiszestal gaf de opponent in de eerste set met 25-17 het nakijken.  Niet cadeau In de tweede set werd duidelijk dat WIK/Univé de zege niet cadeau zou krijgen. Er moest geknokt worden voor elk punt. Te vaak fout serveren helpt dan niet: 25-27. In de derde set herstelde de thuisploeg de krachtsverhoudingen (25-19). Onwennig Reitsma besloot de voltallige selectie voldoende speeltijd te geven, waardoor de opstelling in deel vier wat onwennig was. Het gevolg was onrust. Krimpen liep dan ook over WIK heen: 16-25. In de beslissende vijfde set was en bleef de flow weg bij WIK/Univé. Krimpen zat stevig in het zadel en knikkerde de koploper van de derde divisie uit de beker: 11-15. Serviceserie In de competitie was WIK/Univé twee keer de meerdere van de vrouwen van Next Volley, maar in het bekertoernooi liep het anders.  Daar zag het in Dordrecht in de eerste set nog niet naar uit: 23-25. Next Volley sloeg in de tweede set terug met een serviceserie waar de bezoekers geen vat op kregen (27-25). Teleurstelling WIK/Univé koesterde in de derde set een ruime voorsprong (19-25), maar kon de wedstrijd in deel vier toch niet uitmaken. En werd een gat geslagen waar niets van overbleef: 26-24. En dus moest ook in dit bekerduel de vijfde set de beslissing brengen. Het draaide voor WIK/Univé op een grote teleurstelling uit: 15-9 (3-2).