Klipperstars doet mee om kampioenschap

Sport 11 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Ook de derde wedstrijd in acht dagen is door de mannenhoofdmacht van Klipperstars gewonnen. Medekoploper Juventus werd met een 59-52 nederlaag teruggestuurd naar Schiedam. De Nieuw-Lekkerlandse basketballers openden sterk en pakten al snel een voorsprong van zeven punten.  Juventus kwam echter goed terug door fullcourt te gaan spelen: 16-12 na het eerste kwart. Ook in het tweede kwart een pikstart van Klipperstars, dat echter niet echt een gat kon slaan en alert moest blijven op de tegenstoot van de opponent.  De spanning bleef in de topper getuige de ruststand van 32-27. Veerkracht Na rust bleek Juventus over veerkracht te beschikken. De voorsprong van Klipperstars verdamte; er bleef slechts één punt van over. Er was een time-out voor nodig om de thuisclub weer op de rit te krijgen. Foutenlast Met een stand van 43-38 werd aan het laatste kwart begonnen. Beide teams gingen vol voor de winst. In de laatste drie minuten moest Juventus alles op alles zetten in een ultieme poging dichter bij Klipperstars te komen, maar het gevolg was een foutenlast. Klipperstars profiteerde hiervan, won met 59-52 en is met vier zeges op een rij aan een sterke reeks bezig.