Winst voor volleybaldames van WIK

Sport 33 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De volleybaldames van WIK uit Groot-Ammers moesten zich afgelopen weekeinde bij de eerste bekerwedstrijd bewijzen. Uiteindelijk deden ze dat, na een rommelig begin. De tegenstander was Volley Zuid die dit seizoen in de promotieklasse speelt. Met Milou en Nikki als afwezigen had WIK Laura de Zwart als versterking op de midden. Libero Iris Treure is snel herstellende van haar blessure en kon een weer paar setjes meedoen.   Flink statement Met nog 3 andere wedstrijden die ook om 17.00 van start gingen was het erg druk in de zaal, en dus werd er extra nadruk gelegd op de focus. Gelijk vliegend van start gaan en een flink statement maken was de insteek van de eerste set. Dit lukte ook zeer goed, WIK kwam geen enkel moment in de problemen en iedereen voerde haar taken keurig en zakelijk uit. Eindstand: 25-12. Ondanks de relatief makkelijke setwinst weten de dames van WIK uit ervaring dat het tij gemakkelijk kan keren en dus gingen ze weer zeer gefocust het veld in. Waar in set 1 alles liep, was dat in set 2 een heel ander verhaal. De pass kwam niet aan en er werden teveel eigen fouten gemaakt waardoor Volley Zuid vrijwel de gehele set dichtbij bleef. Na een spannende eindsprint trok WIK toch aan het langste eind: 25-23. Rommelig Set 3, de set die WIK naar de volgende ronde van de beker kon brengen. Helaas werd het spel niet veel beter dan set 2 en was het erg rommelig aan Ammerse zijde. Wederom kon Volley Zuid makkelijk meekomen met WIK en in de eindfase van de set trok Volley Zuid zelfs aan het langste eind: 21-25. Dit was toch wel een flinke domper en iedereen was gebrand om die 4e set binnen te slepen. Na een wat moeizame start van de set ging WIK na een paar punten ineens weer volleyballen. De pass kwam weer aan en aanvallend werd er zeer slim gespeeld en dus ook veel gescoord. Eindstand: 25-18 en dus winst voor WIK. Grote dank aan Laura de Zwart, die goed gespeeld heeft gedurende de hele wedstrijd en voor veel dreiging op de midden zorgde. WIK moet zich gelijk weer focussen op de competitie en op de wedstrijd van volgende week: thuis in de Reiger tegen VCN DS 4.