WIK/Univé koploper in tweede divisie

Sport 62 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Het gaat vooralsnog crescendo met het naar de 2e divisie gepromoveerd WIK/Univé. Wat heet... De Groot-Ammerse volleybalhoofdmacht staat na vijf wedstrijden zelfs bovenaan. Zaterdag kreeg het Limburgse VC Sittardia met 3-1 klop in De Reiger.  Zonder vaste spelverdeler PP Korevaar speelde WIK/Univé vooral heel degelijk volleybal. Voeg daarbij dat in de tweede set de servicedruk werd opgevoerd en de 2-0 voorsprong (25-20, 25-22) is verklaard, temeer daar het spel van Sittardia tamelijk voorspelbaar was.  Oog van de naald In deel drie kroop de thuisclub met 26-24 door het oog van de naald. Het bonuspunt zat er niet in. WIK sloeg nog wel aan het wisselen, maar de vierde set was met 20-25 voor de Limburgers. Domper Voor de Groot-Ammerse volleybalsters betekende de 1-3 nederlaag tegen VCN 4 een domper. WIK/Univé was slappe hap en de blokkering gatenkaas: 21-25, 20-25 en 13-25.  Met veel zuchten en steunen kon nog wel de vierde set worden gepakt, mede dankzij een knappe opleving van Judith Otten op linksvoor (25-23) Hol van de leeuw De mannenhoofdmacht van AVVA wist WIK/Univé 3 in het hol van de leeuw te kloppen. Het werd 0-4 voor de Ameidenaren en daar was niks op af te dingen. Ondanks de absentie van spelverdeler Jonathan het Lam en Manóach den Hertog -zij werden in de selectie vervangen door de jeugdspelers Abe Dekkers en Rick de Groot- stond het bij AVVA als een huis. Jacco Jansen zette zijn aanvallers keer op keer voor een eenmansblok: 15-25 in de eerste set.  Vlam in de pan De tweede set was andere koek. AVVA moest vol aan de bak (23-25). Aan het einde van deze set sloeg de vlam in de pan, waar beide partijen schuldig aan waren. WIK-routinier Bernard de Graaf kwam op tijd tussenbeide en wist het relletje in de kiem te smoren.  Nadien kwam de overwinning van AVVA geen moment meer in gevaar. Paul Oevermans en Joshua Blokland waren toonbeelden van inzet, de beweeglijke Daniël de Wit was een meerwaarde in het achterveld en de Termeise driemeteraanval werd gedurende de wedstrijd steeds belangrijker: 19-25 en 13-25.