WIK/Univé winterkampioen in tweede divisie

Sport 53 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Door een 0-4 overwinning op VC Limac begint WIK/Univé als winterkampioen aan het kerstreces. Limac deed in de eerste set goed mee, maar maakte een paar aanvallende missers waarop WIK/Univé een gaatje kon slaan: 23-25. In de tweede set was het ‘prijsschieten’ voor de Groot-Ammerse volleyballers, die de Limburgers hun wil oplegden: 16-25. Tot de 20-puntengrens was het allemaal een beetje plichtmatig wat WIK in de derde set liet zien. Maar in de eindfase kon toch weer een tandje bij worden gezet (22-25). Debuut Werner Blonk maakte in de vierde set zijn debuut aan de kant van WIK/Univé. Bij een 2-8 achterstand schudde Niels van Andel de boel wakker. Dat kostte hem een kaart, maar de bezoekers waren wel weer bij de les: 19-25. De doelstelling waarmee WIK/Univé aan de competitie begon, lijkt halverwege al vrijwel bereikt: handhaving. Na de jaarwisseling zal blijken wat er nog meer in het vat zit. Servicedruk Ook de vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé ging met een vijfpunter de ‘winterstop’ in. De derby tegen Sliedrecht Sport 3 werd, ondanks de afwezigheid van Sharon Korevaar en Nikki Borsje, met 0-4 gewonnen. De eerste twee sets verliepen moeizaam. Vooral aan het einde van de eerste set had WIK veel servicedruk nodig om de punten er uit te slepen: 23-25 en 21-25. Vanaf de derde set gingen bij Sliedrecht de koppies hangen. Annemiek de Leeuw had vrij spel op het midden en ook de Ammerse blokkering ging als een trein lopen. Via 10-25 en 15-25 was het bonuspunt binnen. Niettemin kan WIK/Univé niet geheel tevreden zijn over de eerste seizoenshelft, want de ranglijstklassering is lager dan vorig seizoen. De laatste twee wedstrijden geven wel vertouwen voor de tweede competitiehelft.

Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 55 minuten geleden
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden