Kansloze nederlaag Volley Meerkerk'95

Sport 34 keer gelezen

MEERKERK • Eerstedivisionist Volley Meerkerk’95 was zaterdagavond kansloos tegen het ervaren Stravoc (0-4). Spelverdeelster en aanvoerster Aimee Klinkenberg stond ‘gewoon’ in de basis, maar kon niet voluit gaan. Ze werd daarin ook niet geholpen door haar teamgenoten, want passend was het niet best bij de geelzwarten. Met setstanden van 14-25, 16-25, 11-25 en 17-25 werd het dan ook de zwaarste nederlaag van het seizoen.  Alleen Linde de With haalde het vereiste niveau. Coach Krijn Verlek bracht Judy Heikoop voor Aimee Klinkenberg en deed ook op een beroep op Ilona Nieuwkoop, beiden uit het tweede team, maar het mocht niet baten.  Verlek: “Niet meer over hebben en zaterdag in Limburg bij Peelpush proberen revanche te nemen.” Dubbele zege De tegen degradatie knokkende Meerkerkse mannenploeg boekte twee overwinningen in een week tijd. Zowel van Next Volley 4 als van VC Krimpen 4 werd met 3-2 gewonnen. In de vijfde set tegen de Dordtse opponent wist Volley Meerkerk’95 optimaal gebruik te maken van de mazen in de verdediging. Krachtige aanvallen werden steeds vaker afgewisseld met subtiele ballen. Tegenover de aanvalskracht van Krimpen stelden de geelzwarten vechtlust en teamgeest. De tweede vijfsetter binnen enkele dagen leek teveel gevraagd, maar Volley Meerkerk bleef ervoor knokken en met de vocale steun van het publiek werd de beslissende vijfde set met 15-7 binnen gehaald.