• Een schets van de activiteitenzone Giessenburg.
• Een schets van de activiteitenzone Giessenburg.

'Acht miljoen verantwoorde uitgave voor activiteitenzone'

Algemeen 168 keer gelezen

GIESSENLANDEN • Acht miljoen euro is een verantwoorde uitgave voor de activiteitenzone in Giessenburg. Dat antwoordde wethouder Elisabeth van Leeuwen-Klink donderdagavond op een vraag van raadslid Esther Renes.

In de inforaad ging het vooral over twee zaken: de financiële kant van het project en de grootte van de te bouwen sporthal. "Is er sprake van een verzwaring van de exploitatielasten voor de gemeente?", wilde Jan Lock (SGP) weten. "Voor ons is dat van cruciaal belang."

Betty Piso (PvdA) vroeg zich af of het voorstel wel beslissingsrijp is. "Het is een ambitieus plan, maar is het ook financieel goed onderbouwd? Veel zaken zijn nog niet duidelijk."

De activiteitenzone brengt geen lastenverzwaring voor de gemeente met zich mee, beloofde de wethouder. "En de investering hebben we terug weten te brengen tot acht miljoen. Daar moeten we binnen blijven, al wordt dat best nog een hele uitdaging.

Besparing
Een sporthal van vier segmenten acht Van Leeuwen-Klink niet noodzakelijk. "Voor de Giessenburgse verenigingen is drie segmenten voldoende. De meeste andere dorpen hebben zelf een sportzaal, dus vanuit dat oogpunt heeft een vierde segment geen meerwaarde. En we moeten de aanvankelijke kosten van ruim elf miljoen nu eenmaal terugdringen. Geen vier maar drie segmenten levert een noodzakelijke besparing op."

31 Maart
De gemeenteraad van Giessenlanden neemt donderdagavond 31 maart een beslissing over de Giessenburgse activiteitenzone.

Rick den Besten

Hoofdredacteur/directielid Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden