Afbeelding

De Kroonschijf ontsnapt aan degradatie

Sport 107 keer gelezen

BENNEKOM • De Kroonschijf heeft zaterdag in de laatste ronde van het seizoen met 10-10 gelijkgespeeld tegen Bennekomse Damvereniging en heeft zich hierdoor gehandhaafd in de 1e Klasse van de Nationale Damcompetitie.

Het op papier zwakkere Bennekom was er op gebrand om punten te pakken tegen De Kroonschijf omdat er gestreden werd tegen rechtstreekse degradatie. De Kroonschijf had daarentegen ook punten nodig omdat zij de promotie/degradatieduels wilde ontlopen.

De middag begon met een remise van Gerrit Ritmeester die in een dun eindspel voor de veiligheid koos en een remise afdwong. Vervolgens ging het mis toen Mari Dame richting het eindspel een slagzet over het hoofd zag en zijn partij verloor.

Met een 3-1 achterstand was een winstpartij voor De Kroonschijf nodig om op gelijke hoogte te komen, maar het enige wat volgde waren remises. Zowel Cees Brandwijk, Martin Nederlof, Gert Trapman als Cor Westerveld speelde remise. Het was Harm Jan van Rees die verlossing bood door zijn tegenstander in het eindspel te verslaan en de tussenstand op 7-7 wist te brengen.

Teus Stam wist zijn partij net niet te winnen en speelde remise. Jeroen Schakel zag in het eindspel remise door zijn vingers glippen, waardoor hij zijn partij verloor. Met een 10-8 achterstand was de hoop gevestigd op Marijke Koers. In een spannend eindspel wist zij haar partij te winnen en de eindstand te brengen op 10-10.

De Kroonschijf beëindigde het seizoen als zevende.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden