Foto: BJA Treuren / www.rhonrad.eu
Foto: BJA Treuren / www.rhonrad.eu

Lotte Verveer naar WK Rhönrad in Cincinnati

Sport 593 keer gelezen

NAALDWIJK • Lotte Verveer van Gymnastiekvereniging Salto uit Nieuwpoort/Langerak mag naar het WK Rhönrad in het Amerikaanse Cincinnati. Ze behaalde een vierde plaats voor het WK tijdens de tweede plaatsingswedstrijd voor het WK en NK in sporthal De Pijl te Naaldwijk. Dit was voor niveau 1 turnsters de laatste mogelijkheid om zich te kwalificeren voor het WK, dat van 19 tot en met 26 juni plaatsvindt.

Lotte Verveer (junioren 1) draaide een hele goede rechtuit oefening zonder fouten. Bij het onderdeel spiralen ging ze maar liefst twee keer de fout in, maar dat maakte ze goed met de wedstrijd met sprong, die ze goed afsloot. Na wat rekenwerk bleek ze vierde te staan en dus naar het WK te mogen. Junioren 1 Melissa Borsje leverde een topprestatie. Zij is eigenlijk nog een jeugdturnster, maar komt al uit in niveau 1 bij de junioren. Ze deed dat zo goed, dat ze de WK limiet behaalde. Omdat ze nog geen veertien jaar is, mag ze nog desondanks niet deelnemen aan het WK. Karlijn Wielaart kon haar oefening niet helemaal foutloos turnen, en plaatste zich niet voor het WK.

Niveau 1 Senioren
Op niveau 1 senioren kwamen Ilse van der Ham en Naomi van Vliet uit. Ilse deed bij het onderdeel rechtuit een prachtige elegante oefening op muziek. Het was een genot om naar deze jonge senior - die eigenlijk nog de juniorleeftijd heeft - te kijken. Naomi vindt het bewegen op muziek nog lastig. Bij het spiralen maakten beide dames een foutje op de lastige vloer, maar bij sprong werd dit weer goedgemaakt. Ilse haalde zelfs een persoonlijk record voor haar streksalto van het rad. Ilse heeft zich bij de beste vijf van Nederland geturnd, maar haalde het benodigde puntenaantal voor het WK niet.

Niveau 3
Eline van Dam, Laura de Vries, Britt Sluijs en Manon Borsje, niveau 3 turnsters, konden zich plaatsen voor het NK Rhönrad, in juni in Koof aan de Zaan. Ze begonnen de wedstrijd goed op rechtuit, met hier en daar een klein foutje. Bij het spiralen verliep het niet vlekkeloos, waardoor er weer punten ingeleverd moesten worden. Het laatste onderdeel sprong ging goed. Britt eindigde op een tweede plaats, Manon als derde, Laura vierde en Eline werd zesde.

Zaterdag 12 maart komen de turn(st)ers van onder andere Salto weer in actie op de districtswedstrijd om te kunnen kwalificeren voor het NK. De wedstrijd is in sportzaal Poortzicht te Nieuwpoort. De entree bedraagt tot en met 12 jaar 2,50 euro, vanaf 13 jaar 4 euro.

Foto: BJA Treuren / www.rhonrad.eu
Foto: BJA Treuren / www.rhonrad.eu
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden