Foto: Peter Verbeek
Foto: Peter Verbeek

Eerste paal voor Kort Nyelant in Nieuwland

Algemeen 376 keer gelezen

NIEUWLAND • Door het slaan van de eerste paal heeft wethouder Goof Bos donderdagmiddag het startsein gegeven voor de tweede fase van het plan 'Kort Nyelant'.

Het plan is ontwikkeld door Christiaan de Jong. Hij kocht in 2000 een weiland aan de Breezijde, met de bedoeling daar een bedrijfshal op te bouwen. De gemeente Zederik verleende daar echter geen toestemming voor. Vanaf 2007 is De Jong bezig geweest om de grond in te zetten als laatste inbreilocatie van Nieuwland.

Tweede fase
"De eerste fase is vorig jaar afgerond", vertelt De Jong. "Die bestond uit het ombouwen van de voormalige basisschool uit 1885 tot drie woningen voor starters uit het eigen dorp. En vandaag beginnen we aan de volgende fase. Die voorziet in de bouw van drie twee-onder-een kappers met garage. Het worden ruime woningen met vier slaapkamers en garage, met een landelijke uitstraling en een diepe tuin van bijna vijftien meter. We verwachten dat deze vóór de bouwvakvakantie worden opgeleverd."
"De derde en laatste fase bestaat ook uit de bouw van zes soortgelijke woningen, en daar wordt mee begonnen op het moment dat er voldoende animo voor is."

In het bijzijn van de kopers, de ontwikkelaar, vertegenwoordigers van Blokland Bouwparteners B.V. en Land-Huis Makelaardij, die de woningen in de markt zet, en andere genodigden mocht wethouder Bos het slaan van de officiële eerste paal voor zijn rekening nemen. Hij werd daarbij geassisteerd door Jeftha en Silas, de zoontjes van Christiaan de Jong alsmede neefje Levi. Na dat feestelijke moment werd een champagnetoost uitgebracht op een voorspoedige bouw.

Wie belangstelling heeft voor een van de ruime, volledig afgebouwde en centraal gelegen woningen kan via 0183-353699 contact opnemen met Land-Huis Makelaardij: www.land-huis.nl.

fotobijschrift: Het was druk in de cabine van de heimachine.

foto: Peter Verbeek

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden