Team Met 'n Grijn(s) en 'n traan': Peter, Gert, Ton, Leon, Derrick, Eddie, Claudia en Arto. Foto: Jan de Bruin
Team Met 'n Grijn(s) en 'n traan': Peter, Gert, Ton, Leon, Derrick, Eddie, Claudia en Arto. Foto: Jan de Bruin

Familie Van der Grijn fietst voor Alpe d'HuZes

Sport 1.789 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Met een familieteam meedoen aan Alpe d'HuZes. Dat was de grote wens van Arto van der Grijn. Dit jaar gaat het gebeuren. De wielerliefhebbers Peter, Arto, Eddie, Derrick, Claudia, Gert en Leon van der Grijn en Ton den Hartog zijn vastberaden om de Alpe d'Huez zo vaak mogelijk te beteugelen voor het goede doel.

Het team is sinds november druk geweest met de sponsorwerving. Onder andere via een oliebollenactie, kerststollenactie en een veldtoertocht hebben ze al heel wat geld opgehaald voor KWF.

Vanaf begin maart staan de gezamenlijke trainingen op het programma. De niveau's liggen uiteen: Gert fietst bij de elite belofte, terwijl Claudia nog maar anderhalf jaar op de racefiets zit. Ton is drie jaar geleden weer aan het fietsen geslagen. Voor hem is Alpe d'HuZes een sportieve boost en een drijfveer om het fietsen een plek te geven in zijn dagelijks leven. Claudia maakte vorig jaar haar eerste klim in de bergen. "Ik ben onderweg drie keer doodgegaan, maar eenmaal boven was ik er weer", grapt ze.

Pijn
Zo is het ook exact, weet haar vader Peter. "Je moet jezelf een beetje pijn kunnen doen. Fluitend de berg op kan niet. Het is in Nederland zo glad als een biljartlaken, dus klimmen kun je niet echt trainen. Stevig tegen de wind in rijden komt nog het beste in de buurt. Uiteindelijk is het ook echt mentaal. Je moet om kunnen gaan met die constante druk op de benen en leren doseren."

Nooit meer
De hometrainer die Claudia in de woonkamer heeft staan, kan de Alpe d'Huez simuleren. Claudia heeft al diverse passages gereden, maar nog niet de hele rit. Peter wel, en hij is er uiterst duidelijk over: "Dat doe ik nooit meer." Maar 2 juni zal hij er toch echt voor moeten gaan. En méér dan één keer ook. Ton: "Je wilt niet onderdoen voor de rest, dus we gaan er allemaal echt voor."

De jongste telg van het team, de 16-jarige Leon, wil de berg zowel per fiets als rennend op, terwijl Peter hoopt zes beklimmingen op zijn naam te zetten. "Maar ik wil er vooral van genieten en het beleven. Het is prachtig dat we voor zo'n goed doel kunnen fietsen en ik zal die dag ook zeker heel trots zijn op het geld dat we voor KWF binnen hebben gebracht."

Team Met 'n Grijn(s) en 'n traan sponsoren kan via deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/metngrijnsenntraan.

Lees donderdag het volledige interview in de krant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten organiseren inloopbijeenkomst over PFAS Nieuws 32 minuten geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt net naast de gemeentegrens met Sliedrecht.
Grondeigenaren van zoeklocatie L2 bij Molenaarsgraaf positief over windturbines Nieuws 45 minuten geleden
• Peursum 1 Futsal.
Van Ekeren Hypotheken & Verzekeringen voorziet Peursum 1 futsal van nieuwe polo's Zakelijk 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden