• WIK/Univé liet de spannende eerste set nog bijna glippen. (foto: Rick den Besten)

Volle buit vrouwen WIK/Univé, mannen pakken punt van koploper

Sport 228 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé kon vijf punten bijschrijven tegen Spivo, al was het in de eerste set een dubbeltje op z'n kant. De mannenploeg verloor eervol met 1-3 van koploper Nesselande.

WIK/Univé werkte zich in de eerste set nog bijna -onnodig- in de nesten tegen Spivo. Een voorsprong van 21-16 werd zomaar uit handen gegeven (23-23). Spivo vocht voor wat het waard was en dat zorgde voor samengeknepen billen bij de thuisploeg. Met 29-27 kwam WIK goed weg; een zucht van verlichting ging dan ook door De Reiger.

Alles of niet
Het team van Remco Reitsma voerde in de tweede set de servicedruk op (25-12). Ook in deel drie had de degradatiekandidaat weinig in de melk te brokkelen (25-17). In de vierde set was het alles of niet voor Spivo. WIK/Univé moest aan de bak, maar liet geen steekje vallen: 25-21. Een mindere wedstrijd, maar wel vijf punten in de pocket.

De Groot-Ammerse mannenploeg ging er uit tegen koploper Nesselande kansloos met 4-0 af en wilde dat thuis koste wat kost voorkomen. Het werd een goede voorstelling van de ploeg van Jiel van Aartrijk. Weliswaar won Nesselande met 1-3, maar met een beetje geluk had WIK/Univé zelfs twee sets gepakt.

Solide
WIK had in de eerste set het initiatief dankzij een combinatie van servicedruk en een solide pass. Het eerste setpoint was dan ook voor de ploeg uit Groot-Ammers, maar het geluk was met de lijstaanvoerder: 27-29.

WIK/Univé had even tijd nodig om het zure verlies te verwerken. Het aantal persoonlijke fouten nam toe en dat was in de cijfers terug te zien: 25-15.

Pijp leeg
In derde set toonde WIK vechtlust. Het gat werd gedicht en de beloning kwam op 26-24. Vervolgens was de pijp leeg. De thuisploeg kwam zwaar onder druk te staan. Nesselande haalde vrijwel alles van de vloer en schakelde ook aanvallend een tandje bij: 25-11.