Afbeelding

Overleg over aanleg tweede rotonde Nieuwe Rijksweg

Algemeen 303 keer gelezen

LEXMOND • Een tweede rotonde in de Nieuwe Rijksweg in Lexmond, daarover gaat de gemeente Zederik in overleg met Waterschap Rivierenland. De aanpassing moet de afwikkeling van het verkeer verbeteren.

"We hebben daar te maken met vijf banen asfalt naast elkaar", vertelt wethouder Arie Donker. "Zwaar verkeer vanaf bedrijventerrein De Bull moet linksaf of rechtsaf om op de Nieuwe Rijksweg te komen en mengt zich dan tussen het langzame verkeer. Dat geldt ook voor het verkeer vanaf de bedrijven aan de Ambachtsweg. Voor die situatie willen we naar een oplossing toe werken."

In februari gaat wethouder Donker het gesprek aan met Waterschap Rivierenland. Concrete plannen zijn er nog niet. Wel wordt gedacht aan de aanleg van een tweede rotonde in de Nieuwe Rijksweg. "Die zou bijvoorbeeld kunnen komen ter hoogte van De Bull of van de Ambachtsweg, om zo het verkeer dat daar vandaan komt meteen op de Nieuwe Rijksweg te brengen."

De aanpak van deze verbindingsweg in Lexmond kwam ook ter sprake tijdens een overleg dat de Zederikse wethouder onlangs had met zijn collega-wethouders van Vianen en Leerdam. "Vianen wil actie ondernemen om het sluipverkeer door de eigen gemeente en Zederik tegen te gaan. De wethouder gaf aan de roadblocks tussen Vianen en Lexmond weer in werking te willen gaan stellen."

Een maatregel die de nodige voeten in de aarde heeft en ook invloed heeft op het verkeer op de Nieuwe Rijksweg. "Ik heb mijn collega gevraagd om nog even te wachten met het weer instellen van de roadblocks", stelt Donker. "Met een nieuwe rotonde rem je het sluipverkeer namelijk ook, omdat bestuurders zo niet met tachtig kilometer per uur door kunnen rijden om het Lakerveld of de A27 op te schieten."

Wanneer dit project van start gaat, is niet bekend. "We moeten het gesprek met het waterschap nog aangaan. Ik durf daar geen jaartal op te plakken."


Geurt Mouthaan

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden