De veerdienst tussen Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland.
De veerdienst tussen Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland.

Voetfietsveer Vice Versa blijft in 2016 in de vaart

Algemeen 454 keer gelezen

LEKKERKERK/NIEUW-LEKKERLAND • Het pontje tussen Lekkerkerk en Nieuw-Lekkerland blijft in 2016 in de vaart. Pontbaas Bert Verwaal vaart tot 31 januari en daarna neemt het ov-bedrijf Waterbus het roer tot uiterlijk eind 2016 over.

Dit schrijft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard aan de gemeenteraad. Er is op dit moment sprake van een overgangssituatie. De gemeente Molenwaard en Krimpenerwaard willen vanwege het belang van de veerdienst graag dat er een nieuwe exploitant komt. Deze zal middels een aanbesteding gekozen moeten worden. De twee gemeenten zullen de procedure hiervoor starten.

Waterbus heeft zich al als gegadigde gemeld. Er zijn inmiddels al enige tijd verkennende gesprekken gaande tussen Waterbus en Verwaal. Laatste bericht is dat Waterbus een voorstel heeft voorgelegd aan de Raad van Commissarissen.

Terugvalscenario
Waterbus heeft aangeboden om de bestaande veerdienst tot eind 2016 in de vaart te houden, in afwachting van een definitieve oplossing. "Mocht niet tot overeenstemming met Waterbus gekomen worden, dan is een terugvalscenario, in de vorm van inschakeling van andere partijen', aanwezig", zo laat de gemeente Krimpenerwaard weten.

Oevervoorziening
De gemeente is op dit moment ook nog in onderhandeling over de oevervoorzieningen, zoals de pontons, loopbruggen en afmeervoorzieningen. Waterbus heeft geen interesse deze over te nemen. De gemeente Krimpenerwaard denkt tevens dat het voor de continuïteit van de verbinding verstandiger is om deze voorzieningen in eigendom over te nemen. Net zoals bij het openbaar vervoer het geval is. In januari wordt over de aankoopvoorwaarden gesproken, waarop het college een raadsvoorstel met financiële consequenties ter besluitvorming voor zal leggen aan de gemeenteraad.

De veerdienst Lekkerkerk-Nieuw-Lekkerland werd 48 jaar gerund door exploitant Bert Verwaal. Hij wilde per 31 december 2015 stoppen, maar heeft na overleg besloten tot 31 januari 2016 te varen.

Het voetfietsveer zet zo'n 900 personen per dag over, waaronder 400 scholieren die heen en weer moeten.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden