Afbeelding

Aanbod voorlichting over dementie in Giessenlanden

Algemeen 97 keer gelezen

GIESSENLANDEN •  Ruim 140 Giessenlandse organisaties en verenigingen hebben afgelopen week een brief ontvangen van de gemeente over de mogelijkheid om een voorlichtingsbijeenkomst te houden over dementie. 

Het doel: de kennis over dementie en het begrip voor mensen met dementie te vergroten. Wethouder Elisabeth van Leeuwen: "Met de voorlichtingsbijeenkomsten willen we inwoners meer kennis geven over de ziektebeelden. Dit vergroot de kans van mensen met dementie om langer mee te doen in onze samenleving." Vanaf het voorjaar van 2016 (doorlopend naar 2017) kan Alzheimer Nederland voor organisaties in Giessenlanden een voorlichtingsbijeenkomst houden over de signalen van dementie, de gevolgen hiervan en hoe hiermee om te gaan. Er zijn geen kosten aan verbonden, afgezien van eventuele reiskosten.

Info: Arie Slob, 0183-581331, mrarieslob@hetnet.nl. Vanuit een hiervoor opgerichte werkgroep verzorgt hij de coördinatie van de bijeenkomsten.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden